Searching Inventory...

Peugeot 108 5d

PEUGEOT 108 5-DÖRRARS

Elegant och chic design, utformad för ett liv i stadsmiljö, Peugeot 108 är en kompakt bil och finns både som sedan och cabriolet.
Modellens skarpa utseende, de snygga linjerna och de många tillvalen gör bilen anpassningsbar till varje ägares personliga smak.

4 bra skäl att välja 108

CHIC, ELEGANT DESIGN

Peugeot 108 är en elegant och chic modell.
Den väcker allas uppmärksamhet som sofistikerad stadsbil med dynamiska formlinjer och noggranna detaljer.
Den erbjuder många valmöjligheter för att anpassa bilens utseende: åtta färger att välja mellan, sju teman och tre olika interiörstilar.
Nya Peugeot 108 TOP! har även en fullt öppningsbar tygsufflett där du kan njuta av utsikten över staden.

Anpassning

Med åtta färger, sju teman och en rad olika dekor-detaljer, kan nya Peugeot 108 anpassas till varje ägares personlighet och smak.
För att skapa en Peugeot 108 som visar ditt rätta jag, väljer du fritt färg, material, stil och originella detaljer både till interiören och exteriören. Till Peugeot 108 TOP! väljer du även design till suffletten: Svart, Grå eller Röd Purple!

Ge fritt utlopp för din kreativitet — det finns inget bättre sätt för att sticka ut!

Mirror Screen

Med sina ultramoderna utrustningar tar nya Peugeot 108 och 108 TOP! in dig i en helt ny era av uppkopplad teknik.
Tack vare denna innovativa Mirror Screen blir den som en spegel av din smartphone Endast certifierade mirrorlink- eller AppinCar-applikationer fungerar när bilen är stillastående eller under körning. Några av apparnas funktioner blockeras under körning. Mirror Screen-funktionen fungerar via MirrorLinkTM [1] teknik med Android, RIM och Windowssystem och via AppinCar för telefoner med iOs, under förutsättning att användarens telefon har ett abonnemang med internetåtkomst. Denna teknik kommer att integreras i allt fler smartphones framöver.

Teknologi

Utöver 108:ans kompakta storlek gör backkameran parkeringen snabb och enkel.

Det smarta Open & Go systemet gör det möjligt att låsa och låsa upp dörrarna utan nyckel, och att starta bilen endast genom att trycka på Start/Stop knappen.

DESIGN

Peugeot 108 är en chic modell med elegant finish som passar in i storstaden.

Chic, elegant design

Nya Peugeot 108 väcker allas uppmärksamhet med sin sofistikerade urbana design , dynamiska linjer och noggrant genomförda detaljer.
Peugeot 108 är designad för att passa i stadstrafik skarp men med elegant finish, och slutresultatet är förtroendeingivande robust. Den är överraskande gedigen för detta segment, och domineras av den djärva grillen, mittbalk och nedre luftintag.

Ljussignatur

Ljussignaturen på 108 är iögonfallande och känns igen på en gång. Den är en balanserad mix av krom och svart och de högteknologiska strålkastarna och LED-ljusen är en viktig faktor i modellens moderna och urbana framtoning. Dess bakre "wrap around-ljus" som också har inbyggda back- och dimljus skapar en effekt av tre klor som sträcks ut från bilen.

Anpassning

Med åtta färger, sju teman och en rad olika dekor-detaljer, kan nya Peugeot 108 anpassas till din personlighet och smak.
För att skapa en 108 som visar ditt rätta jag, är det bara att välja mellan färger, material, stil och originella detaljer för interiör och exteriör. Till nya Peugeot 108 TOP! kan du även välja suffletten i Svart, Grått eller Purple Berry!

Ge fritt utlopp för din kreativitet med nya, eleganta 108 - det finns inget bättre sätt att sticka ut från mängden!

Körkomfort & bekvämlighet

Kupén på 108:an är väldigt intuitivt utformad. Tack vare de justerbara sätena är mittpanelen inom räckhåll för en hand, med inbyggda reglage för utrustningen: den 7" stora pekskärmen, startknappen med Peugeot Open & Go-system och automatisk luftkonditionering.

Förändringsbart bagageutrymme

Bagageutrymmet på nya 108 är ovanligt rymligt för sitt segment. Dess utgångskapacitet - 243 liter (196 dm3 VDA standard) med punkteringsreparationssats och 227 liter (180 dm3 VDA standard) med reservhjul - kan utökas till 868 liter (780 dm3 VDA standard) genom att fälla 50/50 baksätets ryggstöd framåt.
Bagageutrymmet är lättåtkomligt tack vare en låg tröskel (endast 77 cm) och en hatthylla som viks upp automatiskt mot vindrutan när bagageluckan öppnas.

Klädsel

108 erbjuder fem olika klädslar att välja mellan:

Access - Curitiba svart/grå, svart instrumentpanel

Active - Carolight Svart/Röd, svart instrumentpanel, grå detaljer. Samt Carolight Rödlila/Aikinite svart instrumentpanel, grå detaljer

TOP! - Rayura Svart/Aikinite, svart instrumentpanel, grå detaljer. Samt Claudia svart läder (tillval)

PERSONLIG UTFORMNING

Modern och elegant, Peugeot 108 väcker allas kreativa sida. Välj bland 7 olika designteman för att skilja dig från mängden på alla vägar.

Dressy

CHIC & SPORT

Dressy(1)(2)-temat i nya Peugeot 108 gör en smart omtolkning av det klassiska hundtandsmönstret. Stilfull och sportig på samma gång, vilket ligger helt rätt i tiden när det gäller mode. Den satsar allt på detaljer och kontraster vilket ger ett modernt och elegant uttryck!

Tattoo

STREET SKIN

Tattoo(1)(2)-temat har olika blomstermotiv dekorerade med street art-konstens självsäkerhet. De nästan metalliska blommorna lämnar ett precist, nästan ettrigt spår. Med stilen Tattoo inger nya Peugeot 108 en vågad och okonventionell attityd: lantlig romantik och djärv storstad.

Sport

FIT & DRIVE

Nya Peugeot 108 Sport(1)(2) har lånat sin grafiska profil från tävlingsbilar. Motorhuven och bakskärmarna har ett motiv av nedtonat rutmönster. Blanksvarta backspegelkåpor med röda kantband och särskilda skyddsmattor utmärker 108 Sport. Detta tema ger nya Peugeot 108 en modern stadslook med en sportig livsstil.

(1) Tema för personlig utformning av 3d/5d: exteriöra dekaler, backspegelkåpor, interiöra dekaler, skyddsmattor, nyckelhöljen.
(2) Tema för personlig utformning av versionene med canvastygtak: exteriöra dekaler, backspegelkåpor, interiöra dekaler, skyddsmattor, nyckelhölje..

Kilt

SO DANDY

Med Kilt(1)(2)-temat, ger nya Peugeot 108 det klassiska tartanmönstret en fräsch vinkling genom att lägga till subtilt skuggade ränder. Detta geometriska mönster är såväl klassiskt som modernt och nytolkningen bidrar med fransk finess!

Diamond

ROCK‘N’GLAM

Temat Diamond(1)(2) har fått sitt namn efter diamantens slipning, och är lika elegant fasetterad. Kontrasterande matta och blanka detaljer ger karossen en häftig effekt och känsla av rörelse. Temat drar till sig allas blickar och du blir stjärnan på vägen.

Barcode

COLOR OF LINES

Tekniskt och urbant, Barcode(1)(2)-temat leker med färger och linjer för att vända upp och ner på etablerade designkoder. Barcode representerar det moderna valet över hela linjen.

TEKNIK

Peugeot 108 kommer med olika högteknologiska lösningar och uppkopplingsmöjligheter för att göra stadslivet lite enklare.

Pekskärm

Nya Peugeot 108 tar dig in i en helt ny era av uppkopplad teknik med sin 7" pekskärm finns pekskärmen i mitten av instrumentpanelen. Härifrån styrs också radion och datorn, samt bilens inställningar. Med pekskärmen kan du även styra och se all viktig information som du behöver när du kör.

Mirror Screen

Mirror Screen teknologin blir pekskärmen som en spegel av din smarttelefon. Du kommer att kunna se din vanliga meny och styra din telefon enkelt via pekskärmen.

Open & go

Med det praktiska Open & Go systemet kan du låsa och låsa upp dörrarna utan nyckel, och starta bilen enbart genom att trycka på Start/Stop-knappen.

Automatic air control

Den automatiska en-zons klimatanläggningen styr och optimerar följande funktioner: kupétemperatur, luftflöde och luftintag.

SÄKERHET

Peugeot 108 har toppteknik framtagen för att maximera förarens och passagerarnas säkerhet.

Backkamera

Backkameran aktiveras automatiskt när bilens backväxel läggs i, vilket gör att föraren kan se sin manöver på den stora pekskärmen för ökad säkerhet och lättare parkering.

Indirekt däcktrycksvarnare

Det indirekta däcktrycksvarnarsystemet övervakar alla 4 däck, och varnar föraren vid tryckminskning genom en varningslampa på instrumentpanelen och en varningssignal.

Fartbegränsare

Genom att använda fartbegränsaren, kan föraren ställa in en maxhastighet som inte kan överskridas.

Hill assist

Hill Assist systemet stoppar bilen lite lätt, vilket ger föraren tid att flytta foten från bromspedal till gaspedal.

Krockkuddar

För ökad säkerhet, har nya Peugeot 108 sex krockkuddar (två krockkuddar fram, två sidokrockkuddar fram och två krockgardiner), plus högeffektiva bältessystem (2 ISOFIX-fästen med 3-punktsbälten bak).

TEKNISK INFORMATION

Motorerna som kan väljas med Peugeot 108 har fyra effektiva 3-cylindriga motorer.

Elstyrd växellåda

Nya Peugeot 108 ger maximal körglädje tack vare ett val mellan manuell 5-växlad eller en elstyrd ETG5 5-växellåda. Med den senare kan föraren njuta av både automatläge och manuell växling, och enkelt växla mellan båda.
I automatläge behöver föraren inte växla. Om föraren bestämmer sig för att ta över kontrollen, kan han/hon flytta växelspaken eller flytta paddlarna på ratten.

Stop & Start

Stop & Start systemet som medföljer 1l e-VTi 68hk motorn håller nere bränsleförbrukningen och låga utsläpp, och ger ett lågt motorljud vid tomgång - perfekt för stadskörning.

PureTech-motor

Motorerna till 108 tillhör en ny familj av 3-cylindriga modeller som kombinerar ekonomi med riktigt höga prestanda tack vare minskad motorstorlek.
Effektiviteten hos dessa lättare, extra kompakta bensinmotorerna kommer från optimerad förbränning och minskad friktion.
Den nya 1.2-liter PureTech VTi 82bhp 5-växlade manuella motorn som finns i nya Peugeot 108 levererar höga prestanda i kombination med koldioxidutsläpp2 på bara 99g/km.