Searching Inventory...

Peugeot 2008 SUV

NYA PEUGEOT 2008 SUV

EN SUV SOM FÖRFÖR

Precis som i övriga Peugeotbilar upplever du exklusiv körning, modern design samt kvalitet utan kompromisser i nya PEUGEOT 2008 SUV.
Den nya PEUGEOT SUV utmärker sig i SUV-segmentet med en kvalitet utan kompromisser. Låt dig förföras av den stilsäkra designen, bilens styrka och temperament, som både är robust och elegant.

EN HELT NY UPPLEVELSE

Tack vare de exklusiva materialen och den eleganta finishen, tar nya PEUGEOT 2008 SUV din körupplevelse till en helt ny nivå. Tag plats i PEUGEOT i-Cockpit® med den kompakta ratten, den högt placerade instrumentpanelen och pekskärmen, som alla ser till att du får en smidig och säker körning utan att behöva ta blicken från vägen.

På den stora 7" pekskärmen* får du dessutom enkelt kontroll över all bilens utrustning, som finns för att förstärka din körupplevelse..

SUV-TEKNIK

Två viktiga egenskaper hos nya PEUGEOT 2008 är den strömlinjeformad karossen och den låga vikten. Lägg dessutom till ett motorprogram med BlueHDi- och PureTech-motorer som är utvecklade för att klara alla situationer, och du kommer att få en bil där bränsleförbrukningen och utsläppen av CO-2 är klassledande låga.

Få även en mjuk och ekonomisk körning med den 6-växlade automatiska växellådan EAT6. En automatiskt växellåda som gör växlingarna i flera steg snabba och smidiga, utan ryckningar.

EXTERIÖR DESIGN

EN KOMPAKT SUV

Nya PEUGEOT 2008 SUV är den perfekta kombinationen av kraftfullt utseende och stilsäker design. Den moderna SUV-designen speglas tydligt i den innovativa fronten.

Designen har de typiska SUV-dragen som visar på kraft och robusthet. Skärmbreddarna. den lodräta kylargrillen och hasplåtarna skyddar karossen, samtidigt som taklinjen, takrailsen, listerna på bakdörrarna och den bakre spoilern ger modellen ett elegant utseende.

EN SUV MED STARK DRAGNINGSKRAFT

Nya PEUGEOT 2008 SUV ger dig lust att ge dig ut på äventyr!

Oavsett vilka vägar du väljer att köra, vet bilen hur den ska använda sin styrka och behärska naturens krafter.
Hög markfrigång, takrails, dekorlisterna på bakdörrarna och den bakre spoilern är också bevis på modellens häftiga temperament.

STRÅLKASTARE

Nya PEUGEOT 2008 SUV har utrustats med en elegant ljussignatur som bidrar till att ge modellen ett dynamiskt utseende. Strålkastarna i fronten är tillverkade med avancerad teknologi har en bakgrund i både svart och krom.

BAKLJUS

Bakljusen visar verkligen vad som är Peugeots designspråk med sina tre nya klor med varm röd färg för en djup 3D-effekt. De fängslande klorna ramar in bakluckan som döljer ett generöst och funktionellt bagageutrymme.

EN SUV MED KARAKTÄR

Den nya färgen Röd Ultimate, som kom med 308 GTi, framhäver styrkan och livliga karaktären hos nya PEUGEOT 2008 SUV.

Om röd inte är din färg så kan du få din nya PEUGEOT 2008 i någon av de övriga åtta färger som framhäver karossens kurvor och moderna linjer. Varför inte den helt nya färgen Emerald Crystal som skimrar i blått och grönt.

FÄLGAR

Det finns nya fälgar till hela modellprogrammet, från 15'' IODE navkapseln till nya 16'' AQUILLA aluminiumfälgen. Olika typer av 16'' och 17'' aluminiumfälgar finns även som tillval.

INTERIÖR DESIGN

PEUGEOT i-Cockpit®

Nya PEUGEOT 2008 är utrustad med PEUGEOT i-Cockpit® som tar din körupplevelse till en ny nivå.
Den stilrena förarplatsen är designad för att inte ta uppmärksamhet och koncentration från körningen.
Din körning blir smidigare och mer avspänd tack vare den kompakta ratten som gör att du kan hålla händerna längre ner.

Den högt placerade instrumentpanelen, med mätartavlor omringade av blått LED-ljus, gör att du inte behöver lämna vägen med ögonen för att se viktig information.
På den stora 7” pekskärmen* får du dessutom enkelt kontroll över bilens alla utrustningar.

Elegant och teknisk

Kupén, som är unik i SUV-segmentet, kommer att förföra dig med sin exklusiva finish, där inga detaljer har lämnats åt slumpen.

När du sitter bekvämt i förarsätet, kommer du att upptäcka PEUGEOT i-Cockpit® som badar i ljus tack vare den generöst tilltagna vindrutan. I instrumentpalen är mätartavlorna omgivna av blått LED-ljus och när det gäller taket kan du välja mellan ett panoramaglastak med ljusslingor eller ett tak med bakgrundsbelyst lasergravering.

Den moderna och stilrena designen på nya PEUGEOT 2008 SUV syns såväl exteriört som interiört. Varje del av nya PEUGEOT 2008 SUV är noga genomtänkt och mycket tid har lagts ner för att ge varje detalj en exklusiv finish..

FÖRÄNDRINGSBAR

Det lättlastade bagageutrymmet, som är stort och funktionellt, kan med en rörelse utökas från 410 till 1400 liter tack vare 1/3-2/3 baksätet. Det räcker med att trycka på reglaget som sitter ovanpå ryggstödet för att fälla ner det och sittdynan fälls då in automatiskt. Bagageutrymmet innehåller krokar för att kunna surra fast olika föremål och har två förvaringsutrymmen på sidorna, en med en rem och den andra med ett nät. Det ett extra utrymme på 22 liter under bagagerumsmattan.

TEKNIK

Grip Control®

Grip Control®, som är ett mångsidigt och flexibelt system, optimerar drivkraften beroende på vilket väglag bilen kör på genom att påverka framhjulen via en elektronisk styrning av ESP. Systemet finns tillgängligt på motorer från och med 100 hk, med manuella och automatiska växellådor, samt tillsammans med 16’’ eller 17’’ Mud & Snow däck, som även fungerar som vinterdäck.

Grip Control® har 5 körlägen på vridreglaget:
- Standard
- Snö
- Terräng
- Sand
- ESP Off

MOTORER OCH VÄXELLÅDAN EAT6

Den nya PEUGEOT 2008 SUV har ett motorprogram med 3-cylindriga PureTech Euro 6 bensinmotorer, som både har hög prestanda och låg driftkostnad. Dessa motorer, som är kompaktare och lättare, har en större effekt tack vare deras minskade vikt och dimensioner. För att få en ännu mjukare körning, kan man få 1,2 liter PureTech 110 S&S motorn med den automatiska 6-växlade växellådan EAT6 som ger snabba och smidiga växlingar.

På dieselsidan finns BlueHDi-tekniken som drastiskt minskar bränsleförbrukningen och NOx (kväveoxider med upp till 90 %) och CO2-utsläppen optimeras.

PARKERINGSASSISTANS OCH BACKKAMERA

Parkeringsassistansen Systemet gör det enkelt för dig att köra in och ut ur en parkeringsficka eller parkering sida vid sida. Under 8 km/h styr systemet automatiskt styrningen och ger information via bild och ljud till föraren.

Föraren styr gas- och bromspedalen, växling samt kopplingspedalen vid manuell växellåda utifrån de instruktioner som systemet ger.

Backkameran aktiveras automatiskt vid iläggning av backväxeln. Bilden visas på pekskärmen för att visa dolda hinder vid backningsmanövrar.

Ljussignatur

Nya PEUGEOT 2008 SUV har utrustats med en elegant ljussignatur som bidrar till att ge modellen ett dynamiskt utseende. Strålkastarna i fronten är tillverkade med avancerad teknologi och har en bakgrund i både svart och krom.

MIRROR SCREEN

Med Mirror Screen funktionen kan man använda appar i din smarttelefon som är MirrorLink® eller Apple CarplayTM kompatibel på bilens 7'' pekskärm.

För att apparna ska vara lätta att läsa och säkra att använda i bilen, har de kompatibla apparna ett särskilt gränssnitt anpassat för att användas i bil..

SÄKERHET

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brake tekniken (automatisk bromsning i stadstrafik) är ett nytt system med vilket man kan undvika olyckor eller minska dess effekter om föraren inte hinner bromsa i stadstrafik, med en hastighet på mindre än 30 km/h.

En lasersensor med kort räckvidd (LIDAR-teknik) monterad högt upp på vindrutan registrerar hinder såsom en körande bil i samma körriktning eller en stillastående bil. Systemet kan lösa ut automatiskt med full bromskraft för att undvika en kollision eller för att begränsa dess följder genom att minska kollisionshastigheten. I vissa situationer kan systemet till och med automatiskt få bilen att stanna, vilket gör att man undviker en krock med bilen framför.

ESP

2008 är standardutrustad med ESP (elektroniskt stabilitetsprogram) som kan inaktiveras och som innehåller ASR (antispinnsystem), CDS (dynamisk stabilitetskontroll), AFU (panikbromsassistans), ABS (låsningsfria bromsar) och REF (elektronisk bromskraftsfördelare).

Beroende på motor kan ESP finnas tillsammans med Hill Assist som håller bilen stilla ett kort ögonblick, det vill säga den tiden det tar för föraren att flytta foten från bromspedalen till gaspedalen vid start i en lutning.

CHASSI

Den nya PEUGEOT 2008 SUV har ett ultralätt chassi där exaktheten har varit en prioritet. Chassit har studerats för att kunna ta upp så mycket energi som möjligt från olika typer av kollisioner och på så vis minimera följderna för passagerarna, bilen och andra eventuella inblandade personer.

Detta ger både en robust och lätt bil som är smidig, har låg förbrukning och samtidigt rolig att köra!

STATISKT KURVLJUS

När du kör med halv- eller helljus och när du aktiverar blinkerljusen eller vid en viss rattvinkel, kan denna funktion med hjälp av dimstrålkastarens ljuskägla lysa upp insidan av en kurva när bilens hastighet är under 40 km/h (vid stadskörning, kurviga vägar, korsningar, parkeringsmanövrar etc.).

KROCKKUDDAR

Vid en eventuell krock förstärker 6 standardmonterade krockkuddar skyddet av passagerarna i nya PEUGEOT 2008 SUV:

• 2 främre krockkuddar för att skydda förarens och den främre passagerarens huvud och bröstkorg vid en eventuell frontalkrock.
• 2 främre sidokrockkuddar för att skydda föraren och den främre passageraren vid en eventuell sidokrock.
• 2 krockgardiner fram och bak för att skydda huvudena på de främre och bakre passagerarna.

TEKNISK INFORMATION

EAT6 VÄXELLÅDA

I nya PEUGEOT 2008 SUV kan 1,2 liter PureTech 110 S&S motorn utrustas med den automatiska växellådan EAT6, med en momentomvandlare på 6 växlar, som optimerar bränsleförbrukningen och förstärker körkänslan. Växellådan har Quickshiftteknik, vilket innebär att växlingarna är snabba, mjuka och kan ske i flera steg.

PureTech MOTORER

Modulär och kompakt, bränslesnål och hög prestanda – denna 3-cylindriga motor är effektivitet och spetsteknik i koncentrerad form. Den erbjuder köregenskaper som är bland de bästa på marknaden redan vid de lägsta varvtalen och har en utmärkt kompromiss av effekt och vridmoment vid lågt varvtal. En motor med kraft och körglädje som reducerar bränsleförbrukning och CO2-utsläpp med upp till 25%.
Tillsammans med den automatiska växellådan EAT6, uppvisar 1,2 liters PureTech 110 S&S EAT6 turbomotorn CO2-utsläpp på endast 110 g/km, vilket gör den till en referensmotor i segmentet.

BlueHDi MOTORER

I nya PEUGEOT 2008 SUV innehåller 1,6 liter BlueHDi-motorerna exklusivt Selective Catalytic Reduction (SCR) tekniken tillsammans med partikelfiltret (FAP). Motorerna uppfyller Euro 6-normen och de är en kombination av höga prestanda, låga förbruknings- och utsläppsnivåer. De släpper alla ut under 97 g/km CO2 och förbrukar 3,7 liter/100km och på så vis är dessa dieselmotorer de mest ekonomiska och effektivaste på marknaden.

PARTIKELFILTER OCH SCR

Med BlueHDi-tekniken optimeras bränsleförbrukningen tack vare SCR-tekniken och FAP.

SCR är monterat före partikelfiltret och med denna teknik kan man:

 • Minska NOx (kväveoxider) med upp till 90 %.
 • Optimera CO2 -utsläppen och förbrukningen (med upp till 4 % jämfört med Euro 5-motorerna).
 • Systemet sätts igång snabbt efter start av bilen, tack vare att det kan fungera i låga temperaturer.

STOP & START

Stop & Start tekniken, som är ett snabbt, effektivt och tyst system, försätter motorn i "viloläge" precis innan bilen stannar och när den står stilla. På så vis får man en lägre bränsleförbrukning och minskade CO2-utsläpp.

När föraren släpper upp bromspedalen igen, återstartar motorn på ett ögonblick, utan oljud och vibrationer.g.

DIMENSIONER

PRIVATLEASING 2008 SUV

ACTIVE PURETECH 82
fr. 2 199 kr/mån inkl service & 1.500 mil/år

Hemleverans

Peugeot Nacka kan nu erbjuda unik hemleverans när du tecknar ett privatleasingkontrakt med oss som exklusiv Peugeot Återförsäljare. Genom att erbjuda hemleverans kan du i lugn och ro bestämma vilken bil du önskar, beställa den och få den levererad till din dörr.

Villkor och leveranstid kan variera beroende på bil och utrustning. Villkoren kan variera utifrån avstånd, specifika leveransönskemål etc. Kontakta din säljare för vidare information om hemleverans. En kostnad på 1 995 kr tillkommer för hemleverans (Hemleverans kan endast ske inom Stockholm).

KÖR EN HELT NY BIL, INGET LÅN, INGEN KONTANTINSATS.
Fördelar med privatleasing:

 • Du kör en helt ny bil och betalar 0 kr i kontantinsats
 • Du slipper tänka på bilens framtida värde: ingen restvärderisk
 • Du binder dig inte till ett nytt billån
 • Du får kontroll över din bilekonomi och slipper eventuella oväntade utgifter
 • Du betalar en gång per månad: en leasingavgift baserad på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid och bilmodell
 • Avtalstid: oftast 36 månader men anpassas efter ditt behov
 • Du har tre års fabriksgaranti
 • Du slipper besiktning
 • Inget bilägande: efter avtalsperioden lämnar du enkelt tillbaka bilen. Du slipper jobbet med att sälja din bil och kan istället välja en ny bil på privatleasing!

Välkommen till Peugeot Privatleasing
– det enkla sättet att köra en helt ny Peugeot!

BOKA DIN 2008 SUV

Tillval Nya 2008 SUV:

Metallic-lack +52 kr/månGummimattor +17 kr/månMotorvärmare +180 kr/månVinterdäck +225 kr/mån


Vår integritetspolicy (läs den här)