Searching Inventory...

Peugeot 208 5d

NYA PEUGEOT 208

Peugeot 208 i ny, uppdaterad version. Nya generationens kompakta halvkombi visar upp en ny, sportig och elegant stil. En attraktiv bil som är svår att motstå och som ger en vitaliserande körupplevelse.

Magnetisk utstrålning

Redan vid första anblicken lägger du märke till den sportiga, självsäkra och eleganta stilen hos nya Peugot 208.
Bilens nya karaktär förstärks av dimljusen, placerade i hörnen på fronten, som ger ett helt nytt intryck av bredd, dynamik och stabilitet och lockar till att genast ta plats vid ratten.

Lätt och rolig att köra

Nya Peugot 208 har en raffinerad inredning av hög kvalitet. Du sätter dig till rätta i Peugeot i-Cockpit med alla lättstyrda funktioner bekvämt inom räckhåll.
Den kompakta ratten, den högt placerade instrumentpanelen och den stora pekskärmen ger Peugeot i-Cockpit en stimulerande körupplevelse med exakt och säker styrning.

Prestanda och säkerhet

Nya Peugeot 208 är kompakt och lätt med utmärkt aerodynamik och väggrepp samt förenar komfort med god väghållning.
Med ny smart teknik och ett brett utbud av senaste generationens bensin (PureTech)-och diesel (BlueHDi)-motoralternativ med Euro 6-standard, bjuder Peugeot 208 dessutom på både hög prestanda och låga driftskostnader, en förebild i sin kategori.

Nya Peugeot 208 kan även fås med den nya sexväxlade automatlådan EAT6 som växlar snabbt och mjukt och bidrar till den behagliga körupplevelsen.

Skräddarsy din bil exteriört

Välj mellan olika designpaket för exteriören på nya Peugeot 208.

Med designpaketen kan du få eleganta svartlackade detaljer (runt kylargrill, sidospeglar och dimljus) tillsammans med pigga detaljer i färg (kylargrill, EQUALIZER med 3D-effekt i färg, bokstäverna PEUGEOT fram och bak, list runt dimljus och sidoblinkers).

 • Design Pack LIME Yellow med detaljer i starka färger ger bilen en pigg och trendig look.
 • Design Pack MENTHOL White, med detaljer i vitt understryker bilens dynamik och elegans.

Fälgar

Skräddarsy din bil exteriört

De nya fälgarna finns tillgängliga för samtliga bilar i serien, med alternativ från navkapslarna NIOBIUM på 15 tum till de nya 16-tumsfälgarna TITANE i aluminium. Flera olika aluminiumfälgar på 16 och 17 tum finns att välja på för att ge bilen en exklusiv look: lackade, diamantfälgar eller ny innovativ design som till exempel sekventiella diamantfälgar eller lasergravyr.

EXTERIÖR DESIGN

Peugeots designers har utformat Peugeot 208 med målet att skapa en attraktiv bil som utstrålar självsäkerhet, en bil som är skarp och kraftfull.

Full av energi

En stadsbil med stark personlighet och genomarbetad stil –
nya Peugeot 208 kan visa upp en elegant och sportig kaross med dynamisk modern profil (kortare
överhäng, lägre höjd) och snygga stildetaljer (skulpterade sidolinjer, kromad ram kring fönsterrutorna).

Sportig och elegant

Framtill har den nya stötfångaren fått mer karaktär och ger bilen ett distinkt och muskulöst utseende. Den breddade kylargrillen med förstärkt ram är helt inbyggd i stötfångaren.

Den nya stilen understryks framtill av nya tvåfärgade strålkastare, med en bakgrund i svart och krom, som ger bilen extra skärpa i blicken. Sofistikerad ljussignatur i LED bidrar till bilens tekniskt sofistikerade utseende och sticker ut i mängden.

Ljussignatur

De nya bakljusen i LED med sina kloformade lampor i 3D både fängslar och överraskar. Det homogena ljuset, den varma, skimrande röda färgen och 3D-effekten gör dem till verkliga mästerverk både vad gäller teknik och design.
De nya ljusen, med sina tre ”klor” i karaktäristisk Peugeotdesign, finns som standard på samtliga bilar i nya Peugeot 208-serien.

Fräscha uppdaterade färger

Nya Peugeot 208 har fått en bredare färgpalett med nya färger och olika typer av finish - standardlack, metallic, pärlemorskimrande eller strukturlack. De tolv olika färgerna ger dig möjlighet att få en bil som känns exklusiv och unik in i minsta detalj.

Den nya metalliclacken Orange POWER ger bilen en dynamisk, ungdomlig och fräsch look. En pigg färg med en skimrande effekt i solljuset som känns helt rätt i tiden och ger både bilen och föraren en extra energikick.

INTERIÖR DESIGN

Peugeot 208 har en raffinerad inredning med material i hög kvalitet och genomtänkta detaljer. Alla funktioner är lättåtkomliga, smidiga och säkra att använda.

PEUGEOT i-Cockpit

Peugeot i-Cockpit gör förarplatsen extra bekväm och bidrar till körglädje, smidighet och precision.

En stor 7-tums pekskärm, högt placerad instrumentpanel och kompakt ratt ger perfekt kontroll och en mer direkt och intensiv körupplevelse.

Instrumentpanelen

Den högt placerade instrumentpanelen är perfekt placerad i din vy, samtidigt som de analoga mätarna vittnar om stor precision. Den sobra, eleganta designen med tydlig mittskärm och vit bakgrundsbelysning gör att du snabbt och exakt uppfattar informationen från mätarna. Du får tillgång till all väsentlig körinformation utan att behöva ta blicken från vägen.

Kompakt ratt

Den kompakta ratten tillsammans med den kortade karossen på PEUGEOT 208 - knappt fyra meter lång - gör bilen smidig och lättmanövrerad i stadstrafik och bjuder på extra körglädje. Ratten är klädd med mjukt skinn i hög kvalitet från utrustningsnivå tre och bidrar till den välkomnande och exklusiva atmosfären i kupén.

Pekskärm

Den stora pekskärmen på sju tum är smidig att använda och gör det enkelt att styra bilens olika funktioner. Dessutom får du snabba och bekväma anslutningsmöjligheter i bilen: Bluetooth, USB, strömmat ljud och bild.

Prestanda och säkerhet

Nya Peugeot 208 är kompakt och lätt med utmärkt aerodynamik och väggrepp samt förenar komfort med god väghållning.
Med ny smart teknik och ett brett utbud av senaste generationens bensin (PureTech)-och diesel (BlueHDi)-motoralternativ med Euro 6-standard, bjuder Peugeot 208 dessutom på både hög prestanda och låga driftskostnader, en förebild i sin kategori.

Nya Peugeot 208 kan även fås med den nya sexväxlade automatlådan EAT6 som växlar snabbt och mjukt och bidrar till den behagliga körupplevelsen.

Skräddarsy din bil invändigt

Välj mellan olika designpaket för inredningen av kupén på nya Peugeot 208.

Designpaketen ger en fräsch och exklusiv look med genomtänkta detaljer: sportsäten, kromade luftintag, läckra designdetaljer i färg på klädsel, ratt, instrumentbräda och dörrarnas insida.

 • Design Pack MENTHOL White, med detaljer i vitt understryker bilens dynamik och elegans.
 • Design Pack LIME Yellow med detaljer i starka färger ger bilen en pigg och trendig look.

TEKNIK

De tekniska funktionerna hos Peugeot 208 är där för att ge ökad komfort, körglädje, prestanda och säkerhet.

Kompakt

Nya Peugeot 208 är lika bra i stadstrafik som på landsväg. Nya Peugeot 208 är en praktisk vardagsbil som är lätt att parkera tack vare backkamera och parkeringssensor bak (parkeringssensorer bak som känner av eventuella hinder) och med Park Assist (aktiv parkeringshjälp både för fickparkering och vanlig parkering i hastigheter under 7 km/h).

Extremt lättkörd

Det kompakta formatet på nya Peugeot 208 - under fyra meter lång - tillsammans med en kompakt ratt gör bilen extra smidig och lättmanövrerad i stadstrafik och ger en rolig och stimulerande körupplevelse.

LED-STRÅLKASTARE

Bakgrunden i svart och krom ger extra styrka till strålkastarna och ljussignaturen i LED ger nya Peugeot 208 en skarpare blick som lätt känns igen, samtidigt som du garanteras utmärkt sikt, speciellt i vägkanter och kurvor.

TEKNISKT AVANCERADE LYSEN

Baklyktorna på nya Peugeot 208 i LED med 3D-effekt och rött skimrande ljus både fängslar och överraskar. De här tekniskt avancerade lyktorna, med sina tre ”klor” i klassisk Peugeotdesign, finns som standard på samtliga bilar i nya Peugeot 208-serien.

VÄGGREPP OCH FJÄDRING

Nya Peugeot 208 har köregenskaper i toppklass och kraftfulla, mångsidiga och bränslesnåla PureTech- och BlueHDi-motorer, som dessutom gör bilen rolig att köra.

Peugeot i-Cockpit med kompakt ratt, väggrepp och fjädring som anpassas efter de olika motoralternativen samt en vikt som optimerats för reaktionssnabb och bränslesnål körning ger Peugeot 208 en perfekt balans mellan väghållning och komfort samtidigt som bilen är ett rent nöje att köra.

SÄKERHET

Peugeot 208 är utrustad med körhjälpsfunktioner som ökar säkerheten och drar nytta av märkets stora kunnande och erfarenhet när det gäller säkerhet.

ACTIVE CITY BREAK

Active City Brake (automatisk nödbroms vid kollisionsrisk i stadstrafik) är en ny funktion som förhindrar olyckor eller minskar konsekvensen av olyckor om föraren inte hinner bromsa i stadstrafik, vid körning i under 30 km/h.

En lasersensor (Lidar) högt upp på vindrutan känner av hinder, till exempel en bil som kör i samma körriktning eller som stannat. En automatisk nödinbromsning med full kraft utlöses för att förhindra en kollision eller minska konsekvenserna av en kollision genom att reducera krockhastigheten. I vissa fall bromsar systemet in tills bilen stannar helt för att undvika att kollidera med framförvarande bil.

säkerhet

Nya Peugeot 208 har en extra lätt karrosstruktur designad med stor precision för att absorbera maximalt med energi i händelse av en krock och minimera skadorna för passagerare, fordon och övriga inblandade personer.

Du får en bil som är både robust och lätt (från 975 kg beroende på version) och som prioriterar smidighet, låg bränsleförbrukning och körglädje.

Airbags

Vid en eventuell kollision finns sex airbags som skyddar passagerarna i nya Peugeot 208:

 •  Två airbags fram för att skydda förarens och framsätespassagerarens huvud och bröstkorg vid en frontalkrock.
 • Två sidoairbags för att skydda förarens och framsätespassageraren vid sidokrockar.
 • Två krockskyddsgardiner för att skydda huvudena på fram- och baksätespassagerare

ESP

Samtliga 208-modeller är standardutrustade med avaktiveringsbar ESP (elektronisk stabilitetskontroll), som består av antispinnsystem, CDS (dynamisk stabilitetskontroll), nödbromshjälp, ABS och elektronisk bromskraftfördelning.

STATISKT KURVLJUS

En funktion när du kör med hel- eller halvljus, som aktiveras via blinkersen eller en särskild vinkel på ratten och skickar en extra ljusstråle via dimstrålkastarna in i kurvan, när du kör i hastigheter under 40 km/h (stadstrafik, kurviga vägar, korsningar, parkering).

TEKNISK INFORMATION

Växellådan EAT6

Nya Peugeot 208 finns i en version med motorn PureTech 110 S&S och automatiska växellådan EAT6, med sex växlar, som ger optimal bränsleförbrukning och extra körglädje. Växellådan är försedd med Quickshift-teknik som ger en snabbare och mjukare växling. Samtidigt är motoreffekten (energieffektiviteten) nästan densamma som med en manuell växellåda tack vare minskad friktion och låsbar momentomvandlare.

Koldioxidutsläpp

Skillnaden i koldioxidutsläpp mellan EAT6 och den manuella växellådan är endast 1 g/km (uppmätt enligt ISO), vilket gör att EAT6 placerar sig i topp både vad gäller förbrukning och körkomfort.

PureTech-MOTORERNA

En trecylindrig motor som är anpassningsbar och kompakt, bränslesnål och kraftfull på samma gång. Ett verkligt koncentrat av avancerad och effektiv teknik. Den erbjuder köregenskaper som är svårslagna på marknaden redan vid låga varvtal - en perfekt kompromiss mellan låga varvtal och hög prestanda. En motor med kraft och körglädje som reducerar förbrukning och koldioxidutsläpp med upp till 25 %.

De energisnåla bensinmotorerna på nya Peugeot 208 har alla en förbrukning vid blandad körning under 4,5 l/100 km. Tillsammans med den nya automatlådan EAT6, kan turboversionen PureTech 110 S&S EAT6 skryta med koldioxidutsläpp på bara 104 g/km, ett av de lägsta resultaten i segmentet bensinmotorer med automatlåda.

BlueHDi-MOTORERNA

BlueHDi-motorerna på nya Peugeot 208 lever alla upp till kraven i Euro 6-standarden.

BlueHDi-motorerna erbjuder en hög prestanda samtidigt som man lyckas hålla nere förbrukning och utsläpp. På nya Peugeot 208 ligger alla dieselmotorer under 79 g/km CO2 och 3,0 l/100 km och gör BlueHDi-serien till marknadens effektivaste och bränslesnålaste dieselmotorer.

De har alla Stop&Start-system och förstärkt startmotor.

PARTIKELFILTER OCH SCR

I BlueHDI-motorerna optimeras bränsleförbrukningen med hjälp av teknikerna SCR och FAP.
Placeringen av SCR-katalysatorn före partikelfiltret för tillsatser ger:

 • Reducering av NOx (kväveoxider) upp till 90 %.
 • Eliminering med 99,9 % av alla partiklar.
 • Optimering av koldioxidutsläpp och förbrukning (en minskning med upp till 4 % jämfört med Euro 5-motorerna).
 • Snabbare tändning - efter att bilen startat - tack vare lågtemperaturdrift.

PRIVATLEASING 208

ACTIVE PURETECH 82
2 099 kr/mån inkl service och 1.500mil/år

PRIVATLEASING – HEMLEVERANS

Peugeot Sätra kan nu erbjuda unik hemleverans när du tecknar ett privatleasingkontrakt med oss som exklusiv Peugeot Återförsäljare. Genom att erbjuda hemleverans kan du i lugn och ro bestämma vilken bil du önskar, beställa den och få den levererad till din dörr.

Villkor och leveranstid kan variera beroende på bil och utrustning. Villkoren kan variera utifrån avstånd, specifika leveransönskemål etc. Kontakta din säljare för vidare information om hemleverans. En kostnad på 1 995 kr tillkommer för hemleverans (Hemleverans kan endast ske inom Stockholm).

Inga bekymmer, bara tanka och kör

KÖR EN HELT NY BIL, INGET LÅN, INGEN KONTANTINSATS.
Fördelar med privatleasing:

 • Du kör en helt ny bil och betalar 0 kr i kontantinsats
 • Du slipper tänka på bilens framtida värde: ingen restvärderisk
 • Du binder dig inte till ett nytt billån
 • Du får kontroll över din bilekonomi och slipper eventuella oväntade utgifter
 • Du betalar en gång per månad: en leasingavgift baserad på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid och bilmodell
 • Avtalstid: oftast 36 månader men anpassas efter ditt behov
 • Du har tre års fabriksgaranti
 • Du slipper besiktning
 • Inget bilägande: efter avtalsperioden lämnar du enkelt tillbaka bilen. Du slipper jobbet med att sälja din bil och kan istället välja en ny bil på privatleasing!

Välkommen till Peugeot Privatleasing
– det enkla sättet att köra en helt ny Peugeot!

BOKA DIN 208

Tillval Nya 208:

Metallic-lack +45 kr/månGummimattor +17 kr/månStyle Paket +140 kr/månVinterdäck +195 kr/månMotorvärmare +180 kr/mån


Vår integritetspolicy (läs den här)