Searching Inventory...

Peugeot 208 GTi

PEUGEOT 208 GTi

Med sina sportiga linjer, förfinade interiör och höga prestanda, gör den nya Peugeot 208 GTi sina avsikter tydliga. Nästan 30 år efter lanseringen av 205 GTi är GTi:s passion pånyttfödd.

EN LEGEND ÅTERUPPSTÅR

Med sin nya strukturlack och 208 hk-motor, ett nytt sortiment av tekniska funktioner och sofistikerade restyling återupplivar den nya Peugeot 208 GTi legenden och passionen kring GTi.

INTUITIV KÖRNING

Den nya Peugeot 208 GTi är en helt unik upplevelse, utformad omkring dig. Redan från början blir du ett med den här bilen. Klättra in i Peugeot i-Cockpit och njut av dess intuitiva förarplats och enkelhet att använda.

KÄNN KÄNSLAN

Den 6-växlade, manuella växellådan i Nya Peugeot 208 GTi levererar förstklassig acceleration och bidrar till den behagliga körupplevelsen.

Hjärtat är en livlig och sportig 208 hk turbomotor. Denna turboladdade motor gör det bästa av bilens chassi och förenar komfort med god väghållning.

EXTERIÖR DESIGN

Peugeots designers har utformat nya Peugeot 208 GTi med målet att skapa en attraktiv bil som utstrålar självsäkerhet, en bil som är skarp och kraftfull.

SPORTIG OCH ELEGANT

Framtill har den nya stötfångaren fått mer karaktär och ger bilen ett distinkt och muskulöst utseende. Den breddade kylargrillen med förstärkt ram är helt inbyggd i stötfångaren.

STRUKTURLACK

Strukturlacken är både matt och skimrande i ljuset vilket ger ett exklusivt intryck men den är samtidigt hård och det bidrar till den robusta känslan. Lacken är mer tålig och lättare att hålla snygg jämfört med konventionell lack eftersom den är mer motståndskraftig mot små repor som kan uppkomma vid exempelvis maskintvätt, dock utan vaxbehandling, eftersom detta inte behövs.

LJUSSIGNATUR

De nya bakljusen i LED med sina kloformade lampor i 3D både fängslar och överraskar. Det homogena ljuset, den varma, skimrande röda färgen och 3D-effekten gör dem till verkliga mästerverk både vad gäller teknik och design. De nya ljusen, med sina tre ”klor” i karaktäristisk Peugeotdesign, finns som standard på samtliga bilar i nya Peugeot 208-serien.

GTi-ANDAN

De 17-tums aluminium fälgarna har satt tonen! GTi-andan är tillbaka och det är tydligt i de röda detaljerna - även på bromsklossarna.

Med sina sportiga linjer, förfinade interiör och höga prestanda gör den nya 208 GTi sina avsikter och karaktär tydliga. Nästan 30 år efter lanseringen av 205 GTi är passionen för GTi pånyttfödd. Ner till minsta detaljen, ingenting har blivit bortglömt! Röda bromsok, spoilers och dubbla avgasrör, allt för att tillfredsställa sport-älskaren!s.

INTERIÖR DESIGN

Dedikerad till äkta körglädje, Peugeot 208 GTi är uppbyggd runt föraren. Från head-up display till intuitiv design av konsolen, varje detalj är helt integrerad i en elegant ram.

PEUGEOT i-Cockpit

Peugeot i-Cockpit gör förarplatsen extra bekväm och bidrar till körglädje, smidighet och precision. En stor 7-tums pekskärm, högt placerad instrumentpanel och kompakt ratt ger perfekt kontroll och en mer direkt och intensiv körupplevelse.

INSTRUMENTPANELEN

Den högt placerade instrumentpanelen är perfekt placerad i din vy, samtidigt som de analoga mätarna vittnar om stor precision. Den sobra, eleganta designen med tydlig mittskärm och vit bakgrundsbelysning gör att du snabbt och exakt uppfattar informationen från mätarna. Du får tillgång till all väsentlig körinformation utan att behöva ta blicken från vägen.

KOMPAKT RATT

Den kompakta ratten tillsammans med den kortade karossen på PEUGEOT 208 - knappt fyra meter lång - gör bilen smidig och lättmanövrerad i stadstrafik och bjuder på extra körglädje. Ratten är klädd med mjukt skinn i hög kvalitet från utrustningsnivå tre och bidrar till den välkomnande och exklusiva atmosfären i kupén.

PEKSKÄRM

Den stora pekskärmen på 7 tum är smidig att använda och gör det enkelt att styra bilens olika funktioner. Dessutom får du snabba och bekväma anslutningsmöjligheter i bilen: Bluetooth, USB, strömmat ljud och bild.

KÄNSLAN FÖR DETALJER

Hela kupén har en raffinerad och modern design, som går i linje med med bilens utvändiga stil. Instrumentbrädan har fått en grafisk och luftig stil, med luftintag på sidorna i form av kattögon och facettformade delar som visar på omsorgen om varje detalj. Den varmpressade kanten på instrumentbrädan känns behaglig att röra vid och den grafiska dekoren förhöjer känslan av stil och kvalitet.

TEKNIK

I passagerarutrymmet står ytfinish tillsammans med hög kvalitet och toppmodern teknik för den suveräna känslan.

VÄGGREPP OCH FJÄDRING

Nya Peugeot 208 GTi har köregenskaper i toppklass och kraftfull, mångsidig och bränslesnål motor, som dessutom gör bilen rolig att köra.

Peugeot i-Cockpit med kompakt ratt, väggrepp och fjädring samt en vikt som optimerats för reaktionssnabb och bränslesnål körning ger Peugeot 208 GTi en perfekt balans mellan väghållning och komfort samtidigt som bilen är ett rent nöje att köra.

LED-STRÅLKASTARE

Bakgrunden i svart och krom ger extra styrka till strålkastarna och ljussignaturen i LED och ger nya Peugeot 208 GTi ett skarpare utseende som lätt känns igen, samtidigt som du garanteras utmärkt sikt, speciellt i vägkanter och kurvor.

TEKNISKT AVANCERADE LYSEN

Baklyktorna på nya Peugeot 208 i LED med 3D-effekt och rött skimrande ljus både fängslar och överraskar. De här tekniskt avancerade lyktorna, med sina tre ”klor” i klassisk Peugeotdesign, finns som standard på samtliga bilar i nya Peugeot 208-serien.

SÄKERHET

De tekniska funktionerna hos Peugeot 208 GTi är där för att ge ökad komfort, körglädje, prestanda och säkerhet.

ESP

Samtliga 208-modeller är standardutrustade med avaktiveringsbar ESP (elektronisk stabilitetskontroll), som består av:

  • antispinnsystem
  • CDS (dynamisk stabilitetskontroll)
  • nödbromshjälp
  • ABS
  • samt elektronisk bromskraftfördelning

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brake (automatisk nödbroms vid kollisionsrisk i stadstrafik) är en ny funktion som förhindrar olyckor eller minskar konsekvensen av olyckor om föraren inte hinner bromsa i stadstrafik, vid körning i under 30 km/h.

En lasersensor (Lidar) högt upp på vindrutan känner av hinder, till exempel en bil som kör i samma körriktning eller som stannat. En automatisk nödinbromsning med full kraft utlöses för att förhindra en kollision eller minska konsekvenserna av en kollision genom att reducera krockhastigheten. I vissa fall bromsar systemet in tills bilen stannar helt för att undvika att kollidera med framförvarande bil.

TEKNISK INFORMATION

208 Hk MOTOR

Utrustad med en 1,6 THP 208 hk turbo bensinmotor snurrar nya Peugeot 208 GTi från det ögonblick du startar den.

SJU SEKUNDER

Den går från 0 till 100 km/h på mindre än sju sekunder. Utrustad med sex manuella växlar är nya Peugeot 208 GTi effektiv från 80 till 120 km/h på mindre än sju sekunder i femte växeln.

PEUGEOT OCH MILJÖN

Varje Peugeot-modell nyttjar Peugeots kompetens inom minskning av bränsleförbrukningen och de skadliga utsläppen - och detta åtagande är i högsta grad aktuell i PEUGEOT 208 GTi.

Vikt, aerodynamik, däck, teknisk kvalitet – inga ansträngningar har sparats för att minska bilens miljöpåverkan och för att bryta ny mark när det gäller ekodesign. 25% av de polymerer som används i de nya Peugeot 208 GTi härrör från återvunnet material eller material av naturligt ursprung. I synnerhet består den bakre stötfångaren helt av gröna material (naturfibrer, icke-metalliska återvunna material, som biomaterial).

DIMENSIONER OCH KAPACITET