Searching Inventory...

Nya Peugeot 208

NYA PEUGEOT 208

Nya PEUGEOT 208 visar upp en ungdomlig sida med distinkt och sportig form. Interiören avslöjar den ursprungliga PEUGEOT i-Cockpit® 3D. Välj fritt mellan bensin-, diesel- eller elmotor.

OEMOTSTÅNDLIG DESIGN

SPORTIG OCH ATTRAKTIV

Nya PEUGEOT 208 har en stark personlighet som är märkbar redan vid första anblicken. Den låga silhuetten med den långa motorhuven och attraktiva linjerna avslöjar en sportig sida. Med klara och originella karossfärger drar nya PEUEOT 208 blickarna till sig. Den starka personligheten präglas också av taket i nyansen Black Diamond, blanksvarta hjulhus och fönsterlister, och diamantslipade fälgar med infällningar.

Fronten

MODERN OCH TRENDIG

Den uttrycksfulla fronten på nya PEUGEOT 208 har en stor kromad kylargrill med en modern och livfull stil, LED- strålkastare med tre lejonklor och varselljus i LED som lyser hela tiden.

STRÅLKASTARE MED FULL LED

LYSANDE NÄRVARO

Även bakpartiet utmärker sig med det blanksvarta dekorbandet, prytt med strålkastare i full LED med tre lejonklor.

BAKRE SPOILER

VÄLFORMAD OCH UTTRYCKSFULL DESIGN

Det dynamiska bakre partiet på nya PEUGEOT 208 har två olika spoilers, en som styr bränsleförbrukningen och en som förbättrar prestandan på vägen. Avgasröret finns också i krom för en ännu sportigare stil.

PANORAMATAK

PANORAMATAK

Erbjud dina passagerare ett nytt perspektiv när du kör med panoramaglastaket. Det sträcker sig över hela baksätet, lyser upp i bilen och ger en panoramavy över himlen.

STICKNINGAR

STICKNINGAR

Bekväma, djupa och ställbara framsäten i material av hög kvalitet och stickningar på klädseln skapar ett lugn och låter dig slappna av.

FÖRARPLATS

NÄSTA GENERATIONS TEKNIK

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Upptäck den senaste generationens PEUGEOT i-Cockpit® 3D. Upplev smidig och intuitiv körning med en kompakt ratt som har integrerade reglage, programmerbar digital 3D-display, stor 10-tums högupplöst pekskärm och sju Toggle switches”. Anpassa interiören efter dina behov med ett färgpaket med 8 färger som ger ett ultramodernt utseende.

DIGITAL INSTRUMENTPANEL I 3D

Den digitala instrumentpanelen är utrustad med en futuristisk holografisk skärm i 3D som är placerad precis i ögonhöjd. Information om bilen och körningen visas läsbart på två nivåer beroende på hur viktig eller hur akut informationen är (säkerhet, körassistent, navigation). Ställ in displayen att visa aktuell körinformation samtidigt som den integrerade tjänsten TomTom® Traffic, visar information i realtid om trafik och riskområden.

KUL OCH INTUITIV PEKSKÄRM

Den stora 10-tums pekskärmen i HD styrs med röststyrning, reglagen på ratten eller med de sju knapparna. Precis som på skärmen på nya PEUGEOT e-208 kan du även se en teknisk animering av drivlinans funktion i realtid.

Tack vare funktionen Mirror Screen kan du använda Apple CarPlay TM, Android Auto eller MirrorLink® med nya PEUGEOT 208.

NYA PRAKTISKA FUNKTIONER

Vid förarplatsen finner du ett nytt och smart förvaringsfack med inbyggd induktionsladdare för din smartphone. I kupén ryms även ett flertal USB-uttag för passagerarnas bärbara enheter.

MOTORER

UTÖKAD VALFRIHET

Ny modulär och effektiv plattform

Nya PEUGEOT 208 är byggd med den nya modulära plattformen för olika energislag CMPi/eCMPi. Det ger dig frihet att välja mellan bensinmotor, dieselmotor eller elmotor. Optimering av väghållning, manövrerbarhet, ljuddämpning och isolering tillsammans med lägre totalvikt bidrar till att minska CO2-utsläppen och skapar samtidigt en intensiv körupplevelse.

Förbränningsmotorer

Upplev intensiv körning med senaste generationens Euro6 högpresterande och effektiva bensin- och dieselmotorer:

- PureTech
- BlueHDi

Den optimerade bränsleförbrukningen gör motorerna snålare. De är även utrustade med systemet Stop & Start.

Högteknologisk automatväxellåda

Om du en gång har upplevt den smidiga och effektiva nya växellådan EAT8, med växelpaddlar på ratten och one-touch kontroller, är det svårt att vara utan den. Enkelt och snabbt skiftar den mellan växlarna tack vare den smidiga Quickshift-tekniken.

Elmotor

Upplev starka känslor på vägen och ljudlöst välbefinnande tack vare:

- Elmotorns 100 KW effekt (136 hk)
- Omedelbar retroaktivitet tack vare vridmomentet på 260 Nm
- Elektrisk räckvidd upp till 340 km WLTP (450 km NEDC).

TEKNIK

FUNKTIONER FÖR SÄKERHET OCH FÖRARASSISTANS

Med nya citybilen PEUGEOT 208 får du ett antal smarta och säkra körhjälpmedel plus den tillgängliga parkeringsassistansen.

PEUGEOT DRIVE ASSIST

Peugeot Drive Assist guidar dig genom halvt självständig körning:

- Övervakning av färdvägen med val av position på körbanan
- Avläsning av skyltar
- Farthållare och säkerhetsavstånd

AKTIV SÄKERHETSBROMS

(Automatiskt nödbromsningssystem)

Om systemet upptäcker en potentiell kollision med bilen framför eller med en fotgängare i vägen för bilen, bromsar systemet automatiskt för att undvika en sammanstötning eller för att minska inverkan. Detta system kan aktiveras i upp till 85 km/h.

FULL PARK ASSIST

Helautomatisk assistans vid parallell eller vinkelrät parkering.

Ingen ratt- eller pedalåtgärd krävs av föraren eftersom systemet tar över styrning, acceleration och bromsning när det har upptäckt ett tillräckligt stort utrymme. Endast en kontinuerlig åtgärd av föraren på växelspaken (tryck till läge P) krävs. Det här systemet gör det också möjligt att lättare köra ut från parkeringsplatsen.

FILHÅLLNINGSASSISTANS

Med hjälp av en kamera placerad överst på vindrutan känner systemet av heldragna och streckade körfältslinjer samt vägkanter. Systemet korrigerar bilens riktning med rattvridningar innan bilen kör över en körfältslinje eller vägkant utan att körriktningsvisarna använts. Systemet är aktivt från 65 km/h.

AKTIV DÖDAVINKELVARNARE

Mellan 65–140 km/h varnar systemet föraren att fordon upptäckts i döda vinkeln. Varningen ges i form av en lampa som tänds i ytterbackspegeln på den aktuella sidan. Om föraren ändå vill byta körfält genom att trycka på indikatorn, korrigerar systemet bilens riktning genom att vrida ratten och därmed förhindra en kollision.

MYPEUGEOT® APP

HÅLL DIG UPPKOPPLAD I DIN BIL

Utnyttja personanpassade tjänster i realtid som är synkroniserade med dina konton via kostnadsfria appen My Peugeot:

  • Håll koll på bilens status (händelser, platser).
  • Snabb och enkel tillgång till assistans.
  • Hantera fordonets underhålls- och servicebehov.