Searching Inventory...

Peugeot 3008 SUV GT

NYA PEUGEOT 3008 SUV GT

Med nya PEUGEOT 3008 GT får du en elegant bil som både är kraftfull och har en stark karaktär. Den nya generationens spektakulära PEUGEOT i-Cockpit ger en körupplevelse utöver det vanliga. Den nyskapande miljön är lika intiutiv som den är snygg att se på.

Inspirerande design

Nya PEUGEOT 3008 GT fascinerar redan vid första ögonkastet med sin kraftfulla front med ett utmejslat schackmönster i krom och fängslande full LED-strålkastare.

Modellens eleganta och luftiga linjer framhävs av den symboliska tvåfärgade lacken "Coupe Franche" och Black Diamond taket, som är standard. Bakpartiet är unikt med en blanksvart dekorlist som omger LED-bakljusen formade som tre klor.

Inspirerande design

Välkommen till den spektakulära nya PEUGEOT i-Cockpit® i PEUGEOT 3008 SUV GT. Stig in i en värld som är helt digital med en 8" stor, kapacitiv pekskärm den anpassningsbara digitala head-up instrumentpanelen, som tack vare placeringen över den kompakta ratten ger en perfekt vy över instrumenten, och en automatisk växellåda med elektroniskt styrd växelväljare.

Med sitt lätta chassi tillsammans med den exklusiva motorn BlueHDi 180 EAT6*, är nya PEUGEOT 3008 GT en av de effektivaste SUV:arna i sin kategori.
* Enligt EU-typgodkännande
Förbrukning vid stadskörning (l/100km): 5,5 - Utsläpp av CO2 (g/km): 142
Förbrukning vid landsvägskörning (l/100km): 4,4 - Utsläpp av CO2 (g/km): 114
Förbrukning vid blandad körning (l/100km): 4,8 - Utsläpp av CO2 (g/km): 124

STILREN DESIGN

Redan vid första ögonkastet kommer du att bli förförd av den kraftfulla fronten med den exklusiva kylargrillen i « Sanded Chrome » med kromat rutmönster och känslan förstärks ytterligare med de fängslande full LED-strålkastarna. Upptäck en kraftfull och smidig formlinje som framhävs av en sidosiluett med eleganta detaljer i inox-stål.
Nya Peugeot 3008 GT ser lika sportig ut från alla vinklar med sin höga markfrigång, skärmbreddare och 19-tums däck. Den exklusiva karaktären märks även på designen och finishens kvalitet, som t.ex. de kromade ytterbackspeglarna, de snygga takrelingarna i aluminium och det kopparfärgade GT-monogrammet på framskärmen.

Elegant och sportig

Den unika designen hos nya 3008 GT lockar lika mycket med sin rena stil som med sina speciella designdetaljer. Den yttre elegansen kröns av ett Black Diamond-tak, vars list i inox-stål går ända fram till den bakre spoilern och den tvåfärgade lacken, Coupe Franche är mycket iögonfallande. I bakpartiet finns en blanksvart dekorlist som framhävs av LED-ljus med tre klor, tända dag som natt, och dubbla kromade avgasrör.

Tag plats i nya PEUGEOT 3008 GT. Nya PEUGEOT i-Cockpit®, som är standard, har en spektakulär och högteknologisk instrumentbräda. Den kompakta ratten, head up-instrumentpanelen på 12,3 tum med kopparfärgade inslag och en kapacitiv pekskärm på åtta tum ger dig en intuitiv, smidig och säker körning samt en exakt väghållning.
Körupplevelsen förstärks ytterligare av de sex mycket eleganta vippbrytarna, Toggles Switches, som ger en direkt och permanent åtkomst till de viktigaste komfortfunktionerna: radio, klimatanläggning, navigation, fordonsparametrar, telefon och mobila applikationer.

Luta dig tillbaka och låt dig omslutas av komforten i i-Cockpit® Amplify. På ett ögonblick kan du anpassa atmosfären inuti bilen beroende på ditt humör eller din resa med lägena « Boost » eller « Relax ». Njut av olika utsökta dofter- "Cosmic Cuir": en vibrerande och sensorisk doft, som verkligen visar det märket står för.
- "Aerodrive": en pigg och stimulerande doft (standard tillsammans med temat "Boost").
- "Harmony Wood": en genuin och avslappnande doft (standard tillsammans med temat "Relax") som har tagits fram av Scentys och Antoine Lie, en internationellt berömd parfymtillverkare. Variera komfortbelysningens intensitet och ändra färgen på displayerna när du sitter bekvämt i sätena med 8 massagepunkter i ljuset av det stora öppningsbara panoramaglastaket.

DRIVER SPORT PACK

Med i-Cockpit® Amplify i bilen kan man utnyttja de häpnadsväckande egenskaperna i Driver Sport Pack, som gör följande:

 • Servostyrningen blir fastare och mer reaktiv
 • Gaspedalens styrvärden blir mer reaktiva
 • Motorn och växellådan blir också mycket mer reaktiva
 • Motorljudet förstärks och blir sportigare (via en digital förstärkare)
 • Färgen i olika displayer ändras

Stig in i en exklusiv kupé med dekordetaljer på instrumentbrädan och dörrbeklädnaden i äkta grå ek, matta kromståldetaljer i hela kupén och klädslar i konstläder/Alcantara® eller i Nappa-läder med fina kopparfärgade stickningar. Exklusiva material som förstärker det eleganta helhetsintrycket.
Den interiöra atmosfären i 3008 GT är rik på detaljer för att ge lyxig upplevelse i bilen. Pedalställ och fotstöd i inox-stål, instegsskydd fram i inox-stål, golvmattor med kopparfärgade sömmar - ingenting har lämnats åt slumpen.

FLEXIBEL INREDNING

Du kan själv bestämma hur kupén ska se ut med « Magic Flat » systemet och dess fällbara säte 2/3-1/3, som frigör en plan golvyta. Placera bagaget enligt dina önskemål med det fantastiska skjutbara golvet som har två lägen och du kan även lasta mycket långa föremål tack vare det fällbara passagerarsätet fram.

FÄLGAR

UTMÄRKT VÄGHÅLLNING

Nya PEUGEOT 3008 SUV GT har fått fem stjärnor i Euro NCAP-testen 2016, d.v.s. det bästa resultatet.
Sedan 2016 ger Euro NCAP två betyg till en och samma modell:

- ett betyg som utvärderar säkerhetsnivån på standardmodellen, som är utrustad med standardsäkerhetsutrustningarna.
- ett andra betyg som anger säkerhetsnivån på en modell utrustad med ett säkerhetspaket som erbjuds som tillval.

Med högre markfrigång och en upphöjd förarplats har nya Peugeot 3008 GT anmärkningsvärd väghållning med en exakt styrning. Detta ger en känsla av smidighet och säkerhet som är mycket beroendeframkallande!!

PARKERINGSVY

Med systemet Parkeringsvy 2 (Visiopark) ser man bilens närliggande omgivning på pekskärmen tack vare olika kameror. En bild ovanifrån bilen i dess närmiljö återges i real tid allteftersom parkeringsmanövern fortskrider.
Du har även en 360°-vy och kan se alla närliggande hinder.

Active safety break

Denna teknik är den nya generationens automatiska nödbromssystem vid detektering av en nära förestående kollision. Kameran och radarn detekterar rörliga eller fasta hinder. Om föraren inte bromsar eller inte bromsar tillräckligt, börjar systemet att bromsa automatiskt. På detta sätt kan Active Safety Brake bidra till att man undviker en kollision eller minskar följderna av en eventuell kollision genom att krockhastigheten minskas.

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STOPP-FUNKTION

En radar registrerar bilen som kör framför dig och håller automatiskt säkerhetsavståndet, som du har valt tidigare, genom att påverka bromssystemet (ända tills bilen står helt stilla) och gaspedalen.

Funktionen fungerar mellan 30 km/h och 160 km/h.

Snö, lera, sand… ingenting kan hindra Peugeot 3008 SUV GT. Med funktionen Advanced Grip Control kör bilen lika bra i stadstrafik som under svårare vägförhållanden. Man anpassar väggreppet genom att enkelt vrida på vridreglaget placerat på mittkonsolen. Den smarta funktionen Hill Assist Descent Control ser till att du har perfekt kontroll över bilen även i de brantaste nedförsbackar.

OBEGRÄNSAD UPPKOPPLING

Med Mirror Screen funktionen kan du se din smarttelefons appar, som är Apple CarPlayTM, MirrorLink® eller Android Auto*-kompatibla, på pekskärmen i bilen. Och din smarttelefon laddas trådlöst.

HI-FI PREMIUM FOCAL® SYSTEM - EN FRANSK LJUDSIGNATUR

Kör bekvämt installerad i de skålade sätena samtidigt som din musik spelas med den bästa återgivningen av Hi-Fi Premium FOCAL® systemet. Systemet har 10 högtalare utrustade med den exklusiva FOCAL® tekniken som ger ett rent och detaljrikt ljud i bilen. Nya PEUGEOT 3008 SUV är den första serietillverkade bilen i världen som erbjuder ljudsystemet FOCAL®! På så vis kommer du att få uppleva själva essensen och andan av FOCAL®, en fransk ljudsignatur, som lutar sig på mer än 35 år av kunskap och erfarenhet inom high fidelity och högtalare, inuti din 3008.

TEKNIK

PRESTANDA OCH SPORTIGHET

Nya PEUGEOT 3008 GT är en SUV med vasst temperament och modellen har en exklusiv standardmotor: BlueHDi 180-motorn 

 • Förbrukning vid stadstrafik (l/100km): 5,5 - Utsläpp av CO2  (g/km): 142
 • För brukning vid landsvägskörning (l/100km): 4,4 - Utsläpp av CO2  (g/km): 114
 • Förbrukning vid blandad körning (l/100km): 4,8 - Utsläpp av CO2  (g/km): 124 tillsammans med den 6-växlade automatiska växellådan EAT6. Denna version är den starkaste i programmet för en extra sportighet och en häpnadsväckande körupplevelse.

EN SMART FUNKTION

Har du händerna fulla? Tack vare en smart baklucka med handsfree-funktion öppnar eller stänger bakluckan helt av sig själv så att du lätt kan lasta eller lasta ur bilen. En enkel rörelse med foten under bakre stötfångaren aktiverar funktionen. Allt för att göra ditt liv lättare!

MOBILITET PÅ ETT NYTT SÄTT

Peugeot skapar ständigt nya lösningar för att förflytta sig i stadstrafik och nu överraskar man igen med två nya eldrivna transportlösningar: elsparkcykeln PEUGEOT Micro e-Kick och elcykeln e-Bike by PEUGEOT. Elsparkcykeln eller elcykeln finns hela tiden till hands i bilen och ger dig ett originellt och ansvarsfullt alternativ för att ta dig den sista biten på din resa.

De båda nya eldrivna transportlösningarna har naturligt sin plats i en "DockStation" som ser till att de hålls på plats i bagageutrymmet och laddar upp sina batterier när bilen är igång.

STRÅLKASTARE

PEUGEOT 3008 GT har stilrena strålkastare med en bakgrund i svart och krom, som bidrar till att ge den nya SUV:en ett modernt utseende och en utmärkande ljussignatur. Strålkastarna innehåller LED-varselljus och på strålkastarna med full LED finns en "kugge" som delar strålkastarinsatsen i två delar och ger ett karaktäristiskt utseende.

I bakpartiet finns de fängslande bakljusen med 3D-effekt, som är tända dag som natt, och dessa ljus framhäver också den starka personligheten hos nya 3008 GT.

TEKNISK INFORMATION

DIMENSIONER

NYA AUTOMATISKA VÄXELLÅDAN EAT6

Nya 3008 GT kan fås med den moderna och effektiva 6-växlade automatiska växellådan EAT6 (Efficient Automatic Transmission). Den nya generationens automatlåda ger en körkomfort på högsta nivå tillsammans med BlueHDi 180-motorn.
Växellådan har:

 • Quickshift-teknik som gör att växlingarna sker snabbare och oerhört smidigt, samt ger en unik användarkomfort ;
 • en ny impulsstyrd elektrisk växelväljare;
 • ett Sport-läge för att ge ännu högre reaktionshastighet och dynamik.

BlueHDi MOTORER

De nya BlueHDi-motorerna ger en utmärkt körkomfort samtidigt som bränsleförbrukningen och utsläppen av CO₂ optimeras. Särskilt effektiv är BlueHDi 180-motorniEnligt EU-typgodkännande.
Förbrukning vid stadskörning (l/100km): 5,5 - Utsläpp av CO2 (g/km): 142
Förbrukning vid landsvägskörning (l/100km): 4,4 - Utsläpp av CO2 (g/km): 114
Förbrukning vid blandad körning (l/100km): 4,8 - Utsläpp av CO2 (g/km): 124
tillsammans med den sex-växlade automatiska växellådan EAT6, som har Quickshift-teknik. Växellådan har snabba växelbyten, är extremt smidig och har en användarkomfort på högsta nivå samtidigt som CO₂ -utsläppen reduceras - kort sagt en helt ny körupplevelse!

EMP2-BOTTENPLATTAN

Tack vare den nya EMP2-bottenplattan med sina kända dynamiska kvaliteter, är nya PEUGEOT 3008 GT en förening av komfort och köregenskaper som är helt nya i C-SUV segmentet. Även svängradien är mindre tack vare EMP2-bottenplattan, vilket underlättar olika slags manövrar.