Searching Inventory...

Peugeot 3008 SUV

NYA PEUGEOT 3008 SUV

Den nya PEUGEOT 3008 SUV visar upp sin styrka och karaktär via sin stilrena design som både är kraftfull och elegant. Kliv in i en sensorisk och teknisk värld inuti den nya 3008 SUV och få en ny, stark körupplevelse.

INSPIRERANDE DESIGN

Frampartiet på den nya 3008 SUV är förförande snygg med den vertikala fronten, det utmejslade schackmönstret i krom och Full LED-strålkastarna, som ger en distinkt ljussignatur. Linjerna är dynamiskt sportiga med eleganta inslag av krom. Nya PEUGEOT 3008 SUV har en helt ny, unik och vass design. Det belysta öppningsbara glastaket i färgen Black Diamond och den blanksvarta listen i bakpartiet, som omger LED-bakljusen med tre klor, ger modellen ett iögonfallande och exklusivt utseende.

EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA

Det har aldrig tidigare funnits bättre förutsättningar för att ge sig ut på ett spännande äventyr. Den nya i-Cockpit® i nya 3008 SUV är helt digital och kan konfigureras på en mängd olika sätt, allt efter tycke och smak. 8"-pekskärmen, den digitala head up-instrumentpanelen, som går att ställa in och anpassa, den sportiga ratten med integrerade reglage och den elektroniska växelväljaren till den automatiska växellådan förstärker hela körupplevelsen.

INGENJÖRSKONST PÅ HÖGSTA NIVÅ

Att upptäcka omvärlden i nya 3008 SUV innebär också att du respekterar den. Den nya lättviktskonstruktionen, de snåla, moderna PureTech- eller BlueHDi-motorerna och den automatiska växellådan EAT6 sparar på såväl ekonomi som miljö och gör att nya 3008 är bland de effektivaste i sitt segment.

Enligt EU-typgodkännande
Förbrukning vid stadskörning (l/100km): 4,2 - 7,3 - Utsläpp av CO2 (g/km): 110 - 174
Förbrukning vid landsvägskörning (l/100km): 3,5 - 5,1 - Utsläpp av CO2 (g/km): 92 - 116
Förbrukning vid blandad körning (l/100km): 3,8 - 6,00 - Utsläpp av CO2 (g/km): 100 - 136

KRAFTFULL OCH ELEGANT

Redan vid första ögonkastet ger nya PEUGEOT 3008 SUV en känsla av harmoni tack vare de välbalanserade proportionerna.
Låt dig förföras av den vertikala och kraftfulla fronten med antingen:
- en kylargrill med vertikala kromade facettslipade rutor tillsammans med halogenstrålkastare, som ger ett elegant och vasst utseende.
- en kylargrill med horisontalt rutmönster tillsammans med full LED-strålkastare, som ger ett snyggt och rent utseende.

Det robusta utseendet hos PEUGEOT 3008 fortsätter längs med den horisontala motorhuven, medan de eleganta krominslagen på skärmarna och taklisten i inox-stål framhäver modellens följsamma och dynamiska linjer.

EN STARK PERSONLIGHET

Nya Peugeot 3008 SUV har både en unik och vass personlighet. Siluetten förgylls ytterligare av ett blanksvart tak, Black Diamond. Bakpartiet är modernt, elegant och iögonfallande med en blanksvart dekorlist som omger bakljusen med LED-lampor i form av tre klor, som är tända dag som natt.

EN HÄPNADSVÄCKANDE INTERIÖR DESIGN

Inuti nya PEUGEOT 3008 SUV dras genast blicken till den snyggt designade instrumentbrädan. Upptäck den senaste generationen av PEUGEOT i-Cockpit® och dess tekniska innovationer.

Ratten är kompaktare och den kapacitiva stora pekskärmen på 8 tum är som en pekplatta placerad i mitten av instrumentbrädan. Head up-instrumentpanelen på 12,3 tum, som både går att konfigureras och anpassas, visar all viktig information om körningen rakt framför dina ögon.
Tillsammans med PEUGEOT i-Cockpit® kommer även sex mycket eleganta vippbrytare, Toggles Switches, med vilka man har en direkt och permanent åtkomst till de vikigaste komfortfunktionerna: radio, klimatanläggning, navigation, fordonsinställningar, telefon och mobilapplikationer.

Luta dig tillbaka och låt dig omslutas av komforten i i-Cockpit® Amplify. På ett ögonblick kan du anpassa atmosfären inuti bilen beroende på ditt humör eller din resa med lägena « Boost » eller « Relax ». Njut av olika utsökta dofteri- "Cosmic Cuir": en vibrerande och sensorisk doft, som verkligen visar det märket står för ;

 • "Aerodrive": en pigg och stimulerande doft (standard tillsammans med temat "Boost") ;
 • "Harmony Wood": en genuin och avslappnande doft (standard tillsammans med temat "Relax") som har tagits fram av Scentys och Antoine Lie, en internationellt berömd parfymtillverkare. Variera komfortbelysningens intensitet och ändra färgen på displayerna när du sitter bekvämt i sätena med åtta massagepunkter i ljuset från det stora öppningsbara panoramataket.
  Tillsammans med Driver Sport Pack erbjuder i-Cockpit® Amplify dig alltid intensiva upplevelser.

FLEXIBEL INREDNING

Du kan själv bestämma hur kupén ska se ut med "Magic Flat" -systemet och dess fällbara säte 2/3-1/3, som frigör en plan golvyta. Placera bagaget enligt dina önskemål med det fantastiska skjutbara golvet som har två lägen. Du kan även lasta mycket långa föremål tack vare det fällbara passagerarsätet fram.

DRIVER SPORT PACK

Med i-Cockpit® Amplify i bilen kan man utnyttja de häpnadsväckande egenskaperna i Driver Sport Pack, som innebär:

- Servostyrningen blir fastare och mer reaktiv.
- Gaspedalens styrvärden blir mer reaktiva.
- Motorn och växellådan blir också mycket mer reaktiva.
- Motorljudet förstärks och blir sportigare (via en digital förstärkare).
- Färgen i olika displayer förändras.

HÖG KVALITET

Val av högkvalitativa och moderna material, krominslag, läder, stora dekorområden i textil m.m. Den exklusiva och moderna kupén i nya PEUGEOT 3008 ger dig en upplevelse av hög kvalitet.

FÄLGAR

Nya fälgar finns till hela modellprogrammet: MIAMI 17'' hjulsida och 17''-19'' aluminiumfälgar, lackade eller tvåfärgade med facettslipning.

KÖRUPPLEVELSE

VÄGHÅLLNING

Med högre markfrigång och en upphöjd förarplats har nya Peugeot 3008 SUV anmärkningsvärd väghållning med en exakt styrning. Detta ger en känsla av smidighet och säkerhet som är mycket beroendeframkallande!

Nya PEUGEOT 3008 SUV har fått 5 stjärnor i Euro NCAP-testen 2016, dvs. det bästa resultatet.
Sedan 2016 ger Euro NCAP två betyg till en och samma modell:
- ett betyg som utvärderar säkerhetsnivån på standardmodellen, som är utrustad med standardsäkerhetsutrustningarna ;
- ett andra betyg som anger säkerhetsnivån på en modell utrustad med ett säkerhetspaket som erbjuds som tillval.

PARKERINGSVY 2

Med systemet Parkeringsvy 2 (Visiopark) ser man bilens närliggande omgivning på pekskärmen tack vare olika kameror. En bild ovanifrån bilen i dess näramiljö återges i real tid allteftersom parkeringsmanövern fortskrider.

Du har även en 360°-vy och kan se alla närliggande hinder.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Denna teknik är den nya generationens automatiska nödbromssystem vid detektering av en nära förestående kollision. Kameran och radarn detekterar rörliga eller fasta hinder. Om föraren inte bromsar eller inte bromsar tillräckligt, börjar systemet att bromsa automatiskt. På detta sätt kan Active Safety Brake bidra till att man undviker en kollision eller minskar följderna av en eventuell kollision genom att krockhastigheten minskas.

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STOPP-FUNKTION

En radar registrerar bilen som kör framför dig och håller automatiskt säkerhetsavståndet, som du har valt tidigare, genom att påverka bromssystemet (ända tills bilen står helt stilla) och gaspedalen.

Funktionen fungerar mellan 30 km/h och 160 km/h.

BEHÅLL KONTROLLEN

Nya Peugeot 3008 SUV är smidig i stadstrafik och tack vare Advanced Grip Control kan du köra bilen även utanför de vanliga vägarna. Du väljer enkelt läge med vridreglaget placerat på mittkonsolen och hjulens väggrepp anpassar sig direkt även till de svåraste vägförhållandena: snö, lera eller sand. I de brantaste nedförsbackar anpassar den smarta funktionen Hill Assist Descent Control bilens hastighet automatiskt, beroende på backens lutning och förflyttar bilen gradvis utan att föraren behöver trycka på varken gas- eller bromspedal.

Med Mirror Screen funktionen kan du se din smarttelefons appar, som är Apple CarPlayTM, MirrorLink® eller Android Auto* kompatibla, på pekskärmen i bilen. Och din smarttelefon laddas trådlöst.

HI-FI PREMIUM FOCAL® SYSTEM - EN FRANSK LJUDSIGNATUR

Kör bekvämt installerad i de skålade sätena samtidigt som din musik spelas med den bästa återgivningen av Hi-Fi Premium FOCAL® systemet. Systemet har 10 högtalare utrustade med den exklusiva FOCAL® tekniken som ger ett rent och detaljrikt ljud i bilen. Nya PEUGEOT 3008 SUV är den första serietillverkade bilen i världen som erbjuder ljudsystemet FOCAL®! På så vis kommer du att få uppleva själva essensen och andan av FOCAL®, en fransk ljudsignatur, som lutar sig på mer än 35 år av kunskap och erfarenhet inom high fidelity och högtalare, inuti din 3008.

TEKNIK

MOTORER

Att upptäcka omvärlden i nya 3008 SUV innebär också att du respekterar den.

Den nya EMP2-bottenplattan tillsammans med de effektiva PureTech-och BlueHDi-motorerna samt den automatiska växellådan EAT6 gör att nya 3008 är bland de effektivaste och mest miljövänliga i sitt segment.

EM SMART FUNKTION

Har du händerna fulla? Tack vare en smart baklucka med handsfree-funktion öppnar eller stänger bakluckan helt av sig själv så att du lätt kan lasta eller lasta ur bilen. En enkel rörelse med foten under bakre stötfångaren aktiverar funktionen. Allt för att göra ditt liv lättare!

MOBILITET PÅ ETT NYTT SÄTT

Peugeot skapar ständigt nya lösningar för att förflytta sig i stadstrafik och nu överraskar man igen med två nya eldrivna transportlösningar: elsparkcykeln PEUGEOT Micro e-Kick och elcykeln e-Bike by PEUGEOT. Elsparkcykeln eller elcykeln finns hela tiden till hands i bilen och ger dig ett originellt och ansvarsfullt alternativ för att ta dig den sista biten på din resa.

De båda nya eldrivna transportlösningarna har naturligt sin plats i en "DockStation" som ser till att de hålls på plats i bagageutrymmet och laddar upp sina batterier när bilen är igång.

MICHELINDÄCK

Michelin har tagit fram Primacy 3-däck till nya 3008 i formatet slimline i kombination med snygga 19'' fälgar som samtidigt är mycket energieffektiva, vilket bidrar till att sänka bilens bränsleförbrukning och utsläpp.

STRÅLKASTARE

PEUGEOT 3008 har stilrena strålkastare med en bakgrund i svart och krom, som bidrar till att ge denna nya SUV ett modernt utseende och en utmärkande ljussignatur. Strålkastarna innehåller LED-varselljus och på strålkastarna med Full-LED finns en "kugge" som delar strålkastarinsatsen i två delar och ger ett karaktäristiskt utseende.

I bakpartiet finns de fängslande bakljusen med klorna i LED med 3D-effekt, som är tända dag som natt. Dessa ljus framhäver också den starka personligheten hos nya 3008.

TEKNISK INFORMATION

DIMENSIONER

PURETECH TEKNIK

De 3-cylindriga PureTech Euro6 bensinmotorerna 

 • Förbrukning vid stadskörning (l/100km): 6,0-6,4 - Utsläpp av CO2  (g/km): 139-148
 • Förbrukning vid landsvägskörning (l/100km): 4,3-4,9 - Utsläpp av CO2  (g/km): 99 -11
 • Förbrukning vid blandad körning (l/100km): 5,0-5,5 - Utsläpp av CO2  (g/km): 115-127


Nya PEUGEOT 3008 SUV har en hög prestanda tack vare den reducerade vikten och dimensionen. De ger en unik körkomfort och en hög prestanda, utan att ge avkall vare sig på driftsäkerhet eller robusthet. PureTech 130-motorn valdes till årets motor under 2016 i sin kategori och har utsläpp från 115g/km av CO2. Motorn kan även fås med den nya automatiska växellådan EAT6.

BLUEHDi TEKNIK

BlueHDi Euro6 dieselmotorerna

 • Förbrukning vid stadskörning (l/100km): 4,2-5,4 - Utsläpp av CO2  (g/km): 110-141
 • Förbrukning av landsvägskörning (l/100km): 3,5-4,3 - Utsläpp av CO2  (g/km): 92-111
 • Förbrukning vid blandad körning (l/100km): 3,8-4,7 - Utsläpp av CO2  (g/km): 100-121

Nya PEUGEOT 3008 SUV har både en hög prestanda och låga utsläpp. BlueHDi-tekniken, som exklusivt innehåller SCR-teknik (Selective Catalytique Reduction) tillsammans med FAP (partikelfilter med tillsatsmedel), minskar bränsleförbrukningen och optimerar CO2-utsläppen till 100-121 g/km samt reducerar kväveoxidutsläppen (NOx) med upp till 90 % och eliminerar små partiklar med 99,9 %.

NYA AUTOMATISKA VÄXELLÅDAN EAT6

Nya PEUGEOT 3008 SUV utökar sitt motorprogram med den moderna och effektiva 6-växlade automatiska växellådan EAT6 (Efficient Automatic Transmission). Den nya generationens automatlåda kan kombineras med motorerna PureTech 130, THP 165, BlueHDi 120 och BlueHDi 180 och ger en körkomfort på högsta nivå.

Växellådan har:

 • Quickshift-teknik som gör att växlingarna sker snabbare och oerhört smidigt, samt ger en unik användarkomfort.
 • en ny impulsstyrd elektrisk växelväljare.
 • ett Sport-läge för att ge ännu högre reaktionshastighet och dynamik.

EMP2-BOTTENPLATTAN

Tack vare den nya EMP2-bottenplattan med sina erkänt dynamiska kvaliteter, är nya PEUGEOT 3008 SUV en förening av komfort och köregenskaper som är helt nya i C-SUV segmentet. Även svängradien är mindre tack vare EMP2-bottenplattan, vilket underlättar olika slags manövrar.

Privatleasing 3008 SUV

ACTIVE PureTech 130
fr. 2 849 kr/mån inkl service & 1.500 mil/år

hemleverans

Peugeot Sätra kan nu erbjuda unik hemleverans när du tecknar ett privatleasingkontrakt med oss som exklusiv Peugeot Återförsäljare. Genom att erbjuda hemleverans kan du i lugn och ro bestämma vilken bil du önskar, beställa den och få den levererad till din dörr.

Villkor och leveranstid kan variera beroende på bil och utrustning. Villkoren kan variera utifrån avstånd, specifika leveransönskemål etc. Kontakta din säljare för vidare information om hemleverans. En kostnad på 1 995 kr tillkommer för hemleverans (Hemleverans kan endast ske inom Stockholm).

KÖR EN HELT NY BIL, INGET LÅN, INGEN KONTANTINSATS.
Fördelar med privatleasing:

 • Du kör en helt ny bil och betalar 0 kr i kontantinsats
 • Du slipper tänka på bilens framtida värde: ingen restvärderisk
 • Du binder dig inte till ett nytt billån
 • Du får kontroll över din bilekonomi och slipper eventuella oväntade utgifter
 • Du betalar en gång per månad: en leasingavgift baserad på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid och bilmodell
 • Avtalstid: oftast 36 månader men anpassas efter ditt behov
 • Du har tre års fabriksgaranti
 • Du slipper besiktning
 • Inget bilägande: efter avtalsperioden lämnar du enkelt tillbaka bilen. Du slipper jobbet med att sälja din bil och kan istället välja en ny bil på privatleasing!

Välkommen till Peugeot Privatleasing
– det enkla sättet att köra en helt ny Peugeot!

Boka 3008 SUV

Tillval 3008:

Metallic-lack 62 kr/mån


Vår integritetspolicy (läs den här)