Searching Inventory...

Peugeot 308 5D

PEUGEOT 308 5 DÖRRARS

Peugeots designers och ingenjörer har skapat en fräck, intuitiv och modern sedan med ett sportigt utseende. Upptäck Peugeot 308 – stilren, teknisk och effektiv och levererar unika körupplevelser.

5 BRA SKÄL TILL ATT VÄLJA 308 5D

 

PEUGEOT i-COCKPIT

Inuti Peugeot 308 intar föraren plats i en cockpit som är både innovativ och bekväm, nämligen Peugeot i-Cockpit. För att uppfylla den moderna förarens krav har förarplatsen en mindre ratt, en högt placerad instrumentpanel med en tydlig design och en hög mittkonsol.

Bilen har även en stor pekskärm på 9.7". Detta högteknologiska verktyg är riktat mot föraren och ger intuitiv åtkomst till den nya Peugeot 308:ans många funktioner och applikationer.

REN DESIGN

Peugeot 308 har en ren stil som är unik i bilvärlden. Med sina snygga, exakta och atletiska former, förmedlar Peugeot 308 elegans och effektivitet. Denna tekniska elegans finner man även inuti kupén med en välformad, ren och luftig instrumentpanel och den speciellt väl genomarbetade finishen.

REN EFFEKTIVITET

Från det att bilen föddes på ritbordet har man med Peugeot 308 strävat mot att förena en hög nivå av miljöhänsyn och vägegenskaper av hög kvalitet. Mycket arbete har lagts ner på att minska bilens vikt, vilket har lett till att bilen är 140 kg lättare jämfört med dess föregångare. Bl.a. en ny aerodynamisk kaross, nya lätta material och elektrisk servostyrning bidrar till att begränsa CO2-utsläppen med versioner som börjar på  mindre än 85g/km av CO2-utsläpp.

REN KVALITET

Vid varje steg i utformningen av 308 har man ägnat speciellt mycket kraft för att uppnå en kvalitetsnivå i toppklass. Bilens sobra karaktär syns vid första ögonkastet och är en del av 308:ans DNA. Detta syns även i bilens material och på varje detalj i finishen.

TOPPBETYG

Bilsport

”Nya 308 är lättare, snyggare och bjussar på tysk premiumkänsla.”
”Nya 308 ser helt enkelt mer tysk och påkostad ut.”
”Gedigen och överraskande tyst.”

Vi Bilägare

”Fina köregenskaper kombineras med bra priser”
”Lösningen ger en väldigt ren och proper layout med endast ett fåtal knappar.”
”Bekväm fjädring, fina köregenskaper, hög utrustningsnivå.”

Auto Motor & Sport

“Bilen är väldigt pigg på att ta sig an kurvor, balansen är trevligt neutral och styrningen förmedlar mycket känsla.”
”Riktigt livlig att köra.”
”Sober design, fin sittkomfort, bra bagageutrymme.”

EXTERIÖR DESIGN

REN DESIGN

Med sin rena och välbalanserade design bekräftar Peugeot 308 sin elegans. Med sina snygga, exakta och sportiga linjer, förmedlar 308 smidighet och effektivitet. Modellen kombinerar denna stil med mer robusta och sportiga drag: bred spårvidd, hjul som är väl inpassade i karossen, en grill i krom och pyramidformad bakre del.

REN KVALITET

Varje vinkel, yta och detalj på Peugeot 308 är noggrant designad. Från det att bilen började utformas, har man ägnat mycket uppmärksamhet åt alla detaljer och inpassningar: den främre och bakre ljussignaturen och inte minst deras finish inuti, matchar blinkerljusen i LED som finns i backspeglarna, vilket ger en balans och harmoni mellan varje del på bilen. Slutligen visar grillen i krom och bakdelens linjer tydligt den höga kvaliteten hos Peugeot 308.

DYNAMISKA KÖREGENSKAPER

Peugeot 308 drar nytta av all erfarenhet och kunskap som Peugeot har gällande väghållning som garanterar att bilen har förstklassiga dynamiska köregenskaper. Med 308 tar Peugeot ännu ett steg för att optimera komforten och vägegenskaperna för att uppnå en körglädje utan dess like.

BAGAGEUTRYMME

Peugeot 308 erbjuder ett av mest generösa bagageutrymmena i segmentet. Bagageutrymmet är mycket praktiskt, rymligt och format som ett parallellogram och har en total volym på 420 dm3 VDA, vilket motsvarar 470 liter vatten.

INTERIÖR DESIGN

REN DESIGN

En kupé som är välstrukturerad och luftig med exklusiva material och få knappar, bekräftar att man har ägnat mycket omsorg åt detaljerna och finishen i den interiöra designen i 308. Mycket stilren, estetisk, unik och innovativ i bilvärlden.

DESIGN I-COCKPIT

I Peugeot 308 intar föraren plats i en sann cockpit som är både innovativ och bekväm, nämligen Peugeots i-Cockpit. För att uppfylla dagens krav har förarplatsen en mindre ratt, en högt placerad instrumentpanel med en tydlig design och en hög mittkonsol.

Denna cockpit erbjuder en exklusiv och stimulerande Peugeot-körupplevelse där föraren kan komma åt alla reglage på ett intuitivt och säkert sätt

REN KVALITET

Varje del i interiören passar perfekt in i kupén: få synliga knappar, pekskärmen är en inbyggd teknisk enhet och reglagen bekräftar den exklusiva känslan. Den mjuka instrumentbrädan och dekordetaljer i matt krom och blank svart visar vilken omsorg som har lagts vid varje detalj.

DENON HIFI

Det nya Denon Hifi-systemet, ett resultatet av ett nära samarbete mellan Peugeot och Denon, är ett skräddarsytt ljudsystem som består av åtta högtalare, en baslåda och digital förstärkare. Möjlighet att välja på två typer av ljudfördelning och fem ljudbilder ger föraren och passagerarna ett kraftfullt, exakt och naturligt ljud precis som man vill ha det.

MINDRE RATT

Den mindre ratten i Peugeot 308 lockar dig att börja köra. Rattens reducerade diameter gör den lättare att manövrera och ökar körglädjen. Designen på det naturella greppet blir mer elegant från och med Active med en finish i Nappaläder och synliga sömmar.

INSTRUMENTPANEL

Det mycket noggrant designade instrumentpanelen förenar en teknisk känsla och elegans som för tankarna till klockor. När man startar bilen, sveper de fint utmejslade visarna i symmetriska bågar och de upplysta mätinstrumenten fångar förarens uppmärksamhet. Tack vare panelens höga placering, behöver inte föraren ta ögonen från vägen för att se information om bilen, vilket ökar komforten och säkerheten.

PANORAMAGLASTAK

Ett panoramglastak ökar ljusinsläppet i kupén och också förarens och passagerarnas komfort. För ökad komfort vid stark sol har 308 ett nytt och innovativt jalusi med små hål som filtrerar 95 % av ljuset utifrån.

* tillval på Active och Allure.

KLÄDSEL

Välj din favorit bland de sjuklädslarna, beroende påutrustningsnivån. De interiöra dekordetaljerna varierar beroende på utrustningsnivå. Borstad aluminium, blanksvart, matt krom, lädersäten* eller textilsäten - ett brett urval som alla är moderna och eleganta.

* för mer detaljer om läderklädsel - se de tekniska specifikationerna

TEKNIK

Peugeot 308 har många nya tekniska nyheter. Med fokus på nöje, bekvämlighet och som en hjälp till föraren, berikar dessa nyheter varje ögonblick som man tillbringar i bilen.

Pekskärm

Audio

Pekskärmen i Peugeot 308 har designats för att vara kompatibel med en rad utrustningar som kan anslutats i AUX- eller USB-uttaget. Välj albumomslag, gör din egen spellista och spara din favoritmusik - man kan spara upp till 6.9 GB i pekskärmen med tillval navigation.

Att välja vilken sång man vill lyssna på är den svåraste uppgiften…

Du behöver inte längre ha tillgång till en dator för att se dina foton: visa dem när du har parkerat genom att ansluta ett USB-minne till din pekskärm.

Beroende på land, finns DAB (digital audio broadcasting) som standard eller tillval: digital radio ger bättre ljudkvalitet, mottagning och nya funktioner, tillbakaspolning, pausa, etc.).

Elektrisk servostyrning

Genom att ersätta en elektrohydraulisk variabel servostyrning med en elektrisk servostyrning, minskas CO2-utsläppen från Peugeot 308 ännu mer.

En ytterligare fördel är att den elektriska servostyrningen ger en bättre smidighet vid manövrar i stadstrafik tillsammans med en mindre vändradie på nya 308.

Aerodynamik

Designen, dimensionerna och den låga tyngdpunkten hos Peugeot 308 har en stor aerodynamisk påverkan. Bilen uppnår Cx- och SCX-värden (luftmotståndskoefficienter) som man tidigare inte har sett i segmentet – de börjar på 0.28 respektive 0.63. Dessa fina resultat bidrar aktivt till att minska bränsleförbrukningen och därmed även CO2-utsläppen.

Backkamera

Förarassistans-paket

Peugeot 308 har en rad olika säkerhetsutrustningar inkluderade i Förarassistans-paketet som innehåller en adaptiv farthållare med köassistent och kollisionsvarnare med autobroms (ECA & ECB). Dessa funktioner är sammankopplade med en radar som är inbyggd i den nedre främre grillen. Den adaptiva farthållaren sänker automatiskt den programmerade farten när du kör bakom en bil som rör sig saktare än dig genom motorbromsning.

När hastighetsskillnaden mellan din bil och bilen framför är för hög, ber kollisionsvarnaren dig att bromsa för att öka avståndet. Om en kollision är nära, minskar det automatiska nödbromssystemet hastigheten upp till 20 km/h för att undvika en kollision eller för att begränsa konsekvenserna av en eventuell kollision. Dessa funktioner befriar inte föraren från att behålla kontrollen över bilen under alla omständigheter och i enlighet med gällande trafikregler.

Döda-vinkeln-övervakning

Tack vare fyra sensorer som är placerade på den främre och den bakre stötfångaren, kan denna teknik informera föraren under körning om det finns en annan bil eller motorcykel i den döda vinkeln. Ett LED-ljus tänds på den närmaste backspegeln för att informera föraren

Nyckelfritt lås- & startsystem

I stället för en traditionell mekanisk nyckel kan du låsa upp dörrarna med elektronisk igenkänning och starta och stänga av motorn bara genom att trycka på Start & Stop-knappen. Bara genom att beröra ett av de främre handtagen kan man låsa bilens dörrar.

Effektiv konstruktion

Tack vare att den är så kompakt, så är Peugeot 308 lättare än sin föregångare med: en reducering med 47 mm på höjden, 23 mm på längden och 10 mm på bredden. Lasersvetsning bidrar också till att minska vikten. Slutligen, bara tack vare PSA:s nya EMP2-bottenplatta så får man en viktminskning på 70 kg.

Effektiv utrustning

Alla delar av bilen är designade för att bidra till att minska bilens totala vikt. De nya fram- och bakvagnarna är mycket lättare bl.a. på grund av en ihålig krängningshämmare och användning av aluminiumkomponenter. Även bromssystemet har formgivits för att stämma överens med bilens nya design och bidrar i sin tur också till att minska bilens totala vikt.

ELEKTRISK PARKERINGSBROMS OCH HILL ASSIST

Allure-versionerna av Peugeot 308 har en elektrisk parkeringsbroms som standard. Den aktiveras automatiskt när motorn stannar och inaktiveras när motorn startar igen. Hill Assist finns som standard från Active och underlättar start och manövrar i backar. Denna unika teknik håller bilen stilla under en kort period (ca två sekunder), vilket är ungefär den tid det tar att flytta foten från bromsen till gaspedalen.

REN EFFEKTIVITET

Vikten på Peugeot 308 har reducerats väsentligt för att uppnå förstklassig bränsleförbrukning och CO2-utsläpp samtidigt som bilen har utmärkta vägegenskaper. Nya 308 är 140 kg lättare än sin föregångare och detta har uppnåtts genom att man har tagit bort onödig vikt inom alla områden: bilen är kompakt och aerodynamisk och man har använt lättare material och utrustning

SÄKERHET

KROCKKUDDAR

Peugeot 308 har sex krockkuddar:

 • Två främre krockkuddar för att skydda förarens och passagerarens huvud och bröst vid en eventuell frontalkrock.
 • Två främre sidokrockkuddar för att skydda förare och passagerare i händelse av en krock från sidan.
 • Två krockgardiner för att skydda huvudena på de främre och bakre passagerarna.

EURO NCAP

Trots den minskade vikten har stommen i Peugeot 308 speciellt formgivits för att kunna absorbera så mycket energi som möjligt vid olika typer av kollisioner och på så sätt minimera följderna av kollisionerna för passagerarna och bilarna, samt för alla andra människor som kan vara inblandade.

ABS/ESP +

Detta nya intelligenta antisladdsystem, som finns i Allure, är ett system som ser till att bilen kan starta och accelerera effektivt på vägar med dåligt vart (is, snö, regn, etc.). Under dessa förhållanden anpassar systemet sin taktik genom att ge mer eller mindre spinn till grepp och ett av framhjulen.

TEKNISK INFORMATION

 

 DIMENSIONER

Privatleasing 308 5D

ACTIVE BlueHDi 120
2 549 kr/mån inkl service 
Miljöbil (skattebefriad i 5 år)

hemleverans

Peugeot Sätra kan nu erbjuda unik hemleverans när du tecknar ett privatleasingkontrakt med oss som exklusiv Peugeot Återförsäljare. Genom att erbjuda hemleverans kan du i lugn och ro bestämma vilken bil du önskar, beställa den och få den levererad till din dörr.

Villkor och leveranstid kan variera beroende på bil och utrustning. Villkoren kan variera utifrån avstånd, specifika leveransönskemål etc. Kontakta din säljare för vidare information om hemleverans. En kostnad på 1 995 kr tillkommer för hemleverans (Hemleverans kan endast ske inom Stockholm).

INGA BEKYMMER, BARA TANKA OCH KÖR

KÖR EN HELT NY BIL, INGET LÅN, INGEN KONTANTINSATS.
Fördelar med privatleasing:

 • Du kör en helt ny bil och betalar 0 kr i kontantinsats
 • Du slipper tänka på bilens framtida värde: ingen restvärderisk
 • Du binder dig inte till ett nytt billån
 • Du får kontroll över din bilekonomi och slipper eventuella oväntade utgifter
 • Du betalar en gång per månad: en leasingavgift baserad på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid och bilmodell
 • Avtalstid: oftast 36 månader men anpassas efter ditt behov
 • Du har tre års fabriksgaranti
 • Du slipper besiktning
 • Inget bilägande: efter avtalsperioden lämnar du enkelt tillbaka bilen. Du slipper jobbet med att sälja din bil och kan istället välja en ny bil på privatleasing!

Välkommen till Peugeot Privatleasing
– det enkla sättet att köra en helt ny Peugeot!

Boka 308 5D

Tillval 308 5D:

Metallic-lack +62 kr/månNavigation +72 kr/månBackkamera +23 kr/mån


Vår integritetspolicy (läs den här)