Searching Inventory...

Peugeot 308 SW

PEUGEOT 308 SW

Peugeot 308 SportWagon kombinerar en modern och strömlinjeformad look med en funktionell interiör. Den är rymlig, bekväm, körglad, har marknadens effektivaste och renaste motorer och blev utsedd till Årets Bil 2014.

Effektivitet

Peugeot 308 SportWagon är mer dynamisk och väger 140 kg mindre än sin föregångare. De nya Euro 6 bensin- och dieselmotorerna från Peugeot kombinerar höga prestanda med låg förbrukning. BlueHDi 120 släpper t. ex. släpper endast ut 85g CO2 per km, och gör 308 SportWagon till klassledaren i segmentet. Den nya effektiva sexväxlade automatiska lådan EAT6 garanterar en mjuk och trevlig körupplevelse.

DESIGN

Peugeots 308 SportWagon är en stor och rymlig kombi, men är ändå kompakt med en elegant och sportig stil. Storleken (längd: 4,58 m och höjd: 1,47 m) garanterar volym, rymlighet, flexibilitet och praktikalitet.

PEUGEOT i-Cockpit

I kupén i Peugeot 308 SportWagon upptäcker du den moderna rena linjen i Peugeot i-Cockpit. Peugeot i-Cockpit fick priset för 2013 års bästa interiör vid den 29:e International Automobile Festival och erbjuder en revolutionerande körupplevelse och en helt ny look och känsla.

Den höga kvaliteten i Peugeot 308 SportWagon ser man i varje detalj.

ANPASSNINGSBAR

Bagageutrymmet i Peugeot 308 SportWagon är optimalt utrymme, bland det största i klassen. Tack vare den smarta utformningen och “Magic Flat” baksätet, kan Peugeot 308 SportWagon anpassas efter dina behov.

EXTERIÖR DESIGN

REN DESIGN & KVALITET

Peugeot 308 SportWagon är kraftfull och modern. Dess eleganta linjer ger den en sportig och dynamisk look.

Alla detaljer på 308 SportWagon är framtagna med omsorg och med tanke på såväl design som funktion. Det gäller allt från den kromade grillen, den strömlinjeformade karossen samt även ljussignaturen i form av LED-strålkastarna. Full-LED-strålkastarna ger ett kraftufullt ljus samtidigt som de harmonierar med sidospeglarnas integrerade blinkers och bakljusens moderna look.

KÖRUPPLEVELSE

Den kompakta, sportiga ratten ger en suverän körkänsla, dynamisk respons och perfekt vägkontroll. Åkturen blir extra bekväm tack vare den effektiva ljudisoleringen och den generösa standardutrustningen.

LJUSSIGNATURER

Peugeot 308 SportWagon känns igen direkt tack vare den unika och eleganta designen. LED-teknologin återfinns i såväl fram- och baklyktor, som i sidospeglarna och ger bilen en exklusiv look.

BAKLJUS

Baklyktorna som sträcks längs sidorna som på sedan-versionen ger en helt ny, högteknologisk C-formad signatur med 42 opaliserande LED-lampor, och tre extra LED-lampor på varje sida för att förstärka varningen när bromsarna är aktiverade ger en total på 48 LED-lampor bak på bilen. Denna distinkta signatur är en direkt nick till 508 SportWagon och 508 RXH, som förbinder Peugeot 308 SportWagon visuellt med märkets familj av kombibilar.

INTERIÖR DESIGN

TOUCHSCREEN
Den 9,7" stora pekskärmen är vänd mot föraren och helt integrerad i instrumentpanelen. Den är lätt och intuitiv att använda.

MINDRE RATT
Den kompakta ratten i Peugeot 308 SportWagon är smidig, lätt att hantera och höjer körglädjen till ett rent nöje.

INSTRUMENTPANEL
Instrumentpanelen kombinerar högteknologi med elegans.Tack vare pekskärmens uppåtriktade läge behöver föraren aldrig ta ögonen från vägen, vilket ger bättre körning och komfort.

PEUGEOT i-COCKPIT
Peugeot i-Cockpit innebär en ren, elegant design med ett fåtal synliga knappar. Materialen är av högsta kvalitet och bekräftar omsorgen för detaljer och finish. i-Cockpit är något unikt i bilbranschen. Vid den 29:e "international Automobile Festival" tilldelades interiören i Peugeot 308 SportWagon första pris av en expertjury och bilfantaster inom bilsporten. Den kompakta ratten, den högt sittande displayen och den 9,7" stora pekskärmen ger förare och passagerare en trevlig och komfortabel upplevelse.

KVALITET
Interiören i Peugeot 308 SportWagon är smidig och elegant. Varje detalj speglar elegans: ett fåtal knappar, skinande svart kromdekor och eleganta dörrpaneler. Via pekskärmen styr man enkelt de flesta av bilens funktioner.

PANORAMATAK

Panoramaglastaket erbjuder förare och passagerare en ljus och trevlig atmosfär.

BAGAGEUTRYMME

Med 458,5 cm längd och 180,4 cm bredd och 147,1 cm höjd, har Peugeot 308 SportWagon den perfekta storleken för en kombi. Innerutrymmena är stora och bagageutrymmet bland de största i sin klass. Det praktiska förvaringsutrymmet under bakre mattan förlänger det totala bagageutrymmet till 610 dm3 (VDA 210 eller motsvarande 60 liter vatten), gör den till en av de största i sitt segment. De eleganta krokarna på de kromade glidskenorna gör det enkelt att organisera och säkra din last.

MAGIC FLAT

Peugeot 308 SportWagon är ännu mer intuitiv och användarvänlig tack vare den nya funktionen "Magic Flat"-baksäte.
Två lättåtkomliga reglage på varje sida av baksätet gör det enkelt att förvandla sätet på en sekund, baksätet blir helt platt och passar utmärkt för alla typer av last. Det kan utökas till 1,660 dm3 VDA 214!

TEKNIK

MOTOREFFEKTIVITET

Peugeot 308 SportWagon finns i bensin med de nyutvecklade och effektiva motorerna PureTech 110 och PureTech 130. Den sistnämnda fås antingen med en 6-växlad manuell låda eller den 6-stegade automatväxellådan EAT 6. Motorerna är bland de bästa och mest effektiva på marknaden såväl gällande körglädje som CO2-utsläpp och förbrukning. Kompakta dimensioner, minskad vikt och innovativa lågfriktionsmaterial är viktiga faktorer för prestanda, ekonomi, pålitlighet och styrka. Detta tekniska genombrott kombinerar framgång och nytta genom att minska bränsleförbrukning och CO2 med 21%. De nya dieselmotorerna i Peugeot 308 SportWagon kallas BlueHDi och är alla Euro-6-klassade.

I dessa motorer använder man SCR-teknik (Selective Catalytic Reduction) och partikelfilter med tillsatsmedel, vilket drastiskt minskar (med mer än 90%) kväveoxider, reducerar CO2 utsläppen, och avlägsnar förorenande partiklar (99,9%).

EAT6-VÄXELLÅDA

Den nyutvecklade 6-stegade automatiska växellådan EAT 6 (Efficient Automatic Transmission) med sportläge, växlar snabbare och mjukare. Den är framtagen för att drastiskt reducera CO2-utsläpp och förbrukning samt minska utsläppsskillnaderna mellan manuell och automatisk växellåda. Den finns tillgänglig till bensinmotorn PureTech 130 samt dieselmotorerna BlueHDi 120, BlueHDi 150 och BlueHDi 180.

DRIVER SPORT PACK

'Driver Sport Pack'-tillvalet kommer att tilltala även den mest kräsne föraren som vill ha en mer dynamisk körning och kontroll. Funktionen aktiveras enkelt via en Sport-knapp på mittkonsolen, systemet ändrar då vissa parametrar för att ge en intensivare körkänsla. Servostyrningen och gaspedalens styrvärden reagerar snabbare, motorljudet förstärks och blir sportigare, färgen på instrumentpanelen går från vitt till rött och panelen visar parametrar som handlar om bilens dynamiska körning, den levererade effekten, turbotrycket, längsgående samt acceleration.

ELSTYRD SERVOSTYRNING

Den nya elektriska servostyrningen ersätter den tidigare elektrohydrauliska styrningen, vilket ytterligare minskar Peugeot 308 SportWagons CO2-utsläpp och förbättrar manövrar vid stadskörning i kombination med den snäva styrradien.

HANDSFREE-SYSTEM

Med elektronisk igenkänning i stället för en vanlig nyckel kan du låsa uppdörrarna och starta samt stänga av motorn genom att trycka på Start & Stop-knappen. En lätt vidröring av handtagen fram låser dörrarna.

ELSTYRD PARKERINGSBROMS

Peugeot 308 SportWagon Allure-utförande har elektronisk parkeringsbroms som standard. Den aktiveras automatiskt när motorn stannar och stängs av när motorn startas.

SÄKERHET

KÖRHJÄLPSFUNKTIONER

Peugeot 308 SportWagon har säkerhetsutrustning som: körhjälpsfunktioner med fartbegränsare, kollisionsvarnare och automatisk nödbroms. Dessa funktioner är kopplade till radarn som är inbyggd i lägre delen av grillen.

Den aktiva fartbegränsaren minskar automatiskt, med motorbromsen, den inställda hastigheten när du kör bakom ett fordon som kör saktare än du. När hastighetsskillnaden mellan din bil och ett fordon framför dig är för hög, kommer kollisionsvarnaren be dig minska hastigheten. Vid överhängande risk för kollision, minskar den automatiska nödbromsen hastigheten med maximalt 20 km/h, så att skadan eller konsekvenserna begränsas. Dessa funktioner ska dock inte hindra föraren från att ha kontroll över fordonet under alla omständigheter i enlighet med vägföreskrifterna.

DÖDA-VINKELN-VARNARE

Det finns fyra sensorer på främre och bakre stötfångarna som hela tiden håller föraren informerad när det finns ett annat fordon i döda vinkeln. En LED-lampa tänds i en av sidobackspeglarna för att varna föraren.

INTELLIGENT TRACTION CONTROL

Det intelligenta antispinnsystemet gör att bilen hanterar alla typer av besvärliga väggrepp så som snö, is och regn och ger bra grepp under alla körförhållanden

KROCKKUDDAR

Peugeot 308 SportWagon är utrustad med sex krockkuddar:

 • Två främre krockkuddar för att skydda huvud och bröst på förare och passagerare i händelse av frontalkrock.
 • Två sidokrockkuddar fram för att skydda förare och passagerare i händelse av sidokrock.
 • Två krockgardiner fram och bak för att skydda passagerare både i fram- och baksäte.

EuroNCAP

Trots sin reducerade vikt, har Peugeot 308 SportWagon designats särskilt för att stå emot maximal kraft vid olika sorters krockar och att minimera konsekvenserna för passagerare, fordon och andra inblandade personer.

SCAN MY PEUGEOT

Om du har någon fråga om din utrustning kan du via din smartphone få ett utdrag ur instruktionsboken. Tack vare den smidiga Scan MyPeugeot-appen kan du läsa dokumentationen om din Peugeot 308 SportWagon!

TEKNISK INFORMATION

PETROL TECHNOLOGY: PureTech

Bensinmotorn PureTech 130 är kompakt och anpassningsbar, miljövänlig med hög prestanda och full med smarta lösningar och högteknologi. Den är utrustad med direkt högtrycksinsprutning (200 bar), nya generationens turbo med hög effekt (240 000 v/min), och erbjuder unik nivå av körglädje även vid låga hastigheter. Med maximalt vridmoment på 230 Nm från 1,750 v/min, erbjuder den även marknadens bästa förhållande hastighet/prestanda-balans. 95% av vridmomentet är tillgängligt mellan 1 500 och 3 500 v/min, vilket optimerar prestanda i alla lägen.

Den kompakta storleken, reducerade vikten, innovativa material med låg friktion ger en utmärkt balans mellan prestanda och ekonomi, utan att behöva kompromissa med hållbarhet eller pålitlighet. Med likvärdig effekt och köregenskaper minskar detta tekniska genombrott både bränsleförbrukning och CO2-utsläpp med 21%.

BlueHDi DIESELMOTORER

BlueHDi kallas Peugeots nya Euro 6 dieselmotorer. Denna teknik minskar drastiskt Nox-utsläppen (med mer än 90 %), sänker CO2-utsläppen och bränsleförbrukningen och avlägsnar förorenande partiklar (99,9 %). Direkt från lansering finns nya Peugeot 308 SportWagon med en 2,0 liter BlueHDi 150-hk-motor och antingen manuell eller automatisk 6-växlad växellåda (EAT6), eller den nya 1,6 liter BlueHDi 100 versionen med 5-växlad manuell växellåda och 1,6 liter BlueHDi 120 motor med 6-växlad manuell växellåda.

Godkänd vid 85 g/km CO2-utsläpp: 1,6 l BlueHDi 120 versionen ger optimala prestanda, elegant och strömlinjeformad design. Med en kapacitet på 120 hk och maximalt vridmoment på 300 Nm vid 1,750 v/min, är denna extremt bränslesnåla versionen ett riktigt bra val.

Den nya 2,0 l BlueHDi 150 motorn kombinerar hög prestanda med exceptionellt låga utsläpp. Den erbjuder ett maximalt vridmoment på 370 Nm vid 2000 v/min och maximal mångsidighet. Nya Peugeot 308 SportWagon, utrustad med den här motorn och en 6-växlad manuell växellåda, ger CO2-utsläpp så låga som 99 g/km. Motorn kan också kombineras med en 6-växlad automatisk växellåda (EAT6). Denna innovativa nya växellåda har Quickshift-teknik, som gör det möjligt att snabbare byta växel och garanterar en mjukare och trevligare körning.

PEUGEOT OCH MILJÖN

Peugeot har ett brett urval av modeller med låga utsläppsnivåer. Mer än hälften av Peugeots nya bilar världen över släpper ut mindre än 140 g CO2 per km. Denna bedrift bygger på beprövade tekniker där Peugeot har en ledande ställning. Dieselmotorn med partikelfilter lanserades år 2000 och finns i ett stort antal modeller. Över 2,1 miljoner bilar minskar partikelutsläppen med 99,99 % och tack vare ett självrenande system som minskar dieselpartiklarna till en knappt mätbar nivå (0,004 g/km). Stop&Starts-systemet i bilarna och utvecklandet av den nya generationens HDi- och bensinmotorer bidrar också till minskade utsläpp.

PRIVATLEASING 308 SW

ACTIVE PURETECH 110

fr. 2 649 kr/mån inkl service & 1.500 mil/år

PRIVATLEASING – HEMLEVERANS

Peugeot Sätra kan nu erbjuda unik hemleverans när du tecknar ett privatleasingkontrakt med oss som exklusiv Peugeot Återförsäljare. Genom att erbjuda hemleverans kan du i lugn och ro bestämma vilken bil du önskar, beställa den och få den levererad till din dörr.

Villkor och leveranstid kan variera beroende på bil och utrustning. Villkoren kan variera utifrån avstånd, specifika leveransönskemål etc. Kontakta din säljare för vidare information om hemleverans. En kostnad på 1 995 kr tillkommer för hemleverans (Hemleverans kan endast ske inom Stockholm).

KÖR EN HELT NY BIL, INGET LÅN, INGEN KONTANTINSATS.
Fördelar med privatleasing:

 • Du kör en helt ny bil och betalar 0 kr i kontantinsats
 • Du slipper tänka på bilens framtida värde: ingen restvärderisk
 • Du binder dig inte till ett nytt billån
 • Du får kontroll över din bilekonomi och slipper eventuella oväntade utgifter
 • Du betalar en gång per månad: en leasingavgift baserad på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid och bilmodell
 • Avtalstid: oftast 36 månader men anpassas efter ditt behov
 • Du har tre års fabriksgaranti
 • Du slipper besiktning
 • Inget bilägande: efter avtalsperioden lämnar du enkelt tillbaka bilen. Du slipper jobbet med att sälja din bil och kan istället välja en ny bil på privatleasing!

Välkommen till Peugeot Privatleasing
– det enkla sättet att köra en helt ny Peugeot!

BOKA DIN 308 SW

Tillval 308SW:

Metallic-lack +56 kr/månGummimattor +17 kr/månMotorvärmare +180 kr/månVinterdäck +250 kr/mån


Vår integritetspolicy (läs den här)