Searching Inventory...

Peugeot 5008 SUV

 

Välkommen till en helt ny dimension. Nya PEUGEOT 5008 SUV är med sina kraftfulla och snygga linjer och med den senaste tekniken helt och hållet designad för att ge dig en exklusiv körupplevelse och större frihet.

EN SUV MED EN NY DIMENSION

EN SUV MED EN NY DIMENSION

Den skarpa och kraftfulla designen hos nya Peugeot 5008 SUV imponerar redan vid första ögonkastet. Den snygga profilen, Black Diamond*-taket och finishen på grillen med kromat rutmönster framhäver på ett elegant sätt en generös kaross.

* Tillval eller inte tillgänglig beroende på version

MER FRIHET

Antingen du kör ensam eller med passagerare i nya sjusitsiga* PEUGEOT 5008 SUV, kommer din körupplevelse att tas till en helt ny dimension. Njut av det exceptionella ljusinsläppet från panoramaglastaket** i den lyxiga kupén. Tag plats i sätena med flerpunktsmassage**, anpassa den interiöra miljön med Peugeot i-Cockpit® Amplify** och njut av Hi-Fi ljudsystemet från Focal®**.

* Tillval eller standard beroende på säljande land.

** Tillval eller inte tillgänglig beroende på version.

EN STARK KÖRUPPLEVELSE

INTUITIV KÖRNING

Låt dina känslor inspireras inuti nya Peugeot i-Cockpit® och den högteknologiska, användarvänliga, digitala, uppkopplade och anpassningsbara miljön.  Njut av den smidiga och kompakta ratten i exklusivt läder* och upptäck en väghållning och en ljudkomfort som är i toppklass. Tillsammans med den allra senaste tekniken och körhjälpsystem av senaste generationen, når din körupplevelse nya höjder.

* Från Active

OÄNDLIGA MÖJLIGHETER

GÖR ALLT DU VILL OCH UTFORSKA ÖVERALLT

Oavsett om du vill resa med dina vänner och familj (upp till 7 personer*) eller du vill utnyttja den stora lastkapaciteten i bagageutrymmet, kan PEUGEOT 5008 SUV anpassas till dina behov. Tänj ytterligare på din rörelsefrihet och ta dig fram de sista kilometrarna med e-Bike eF01***, en elcykel som laddas i den smarta DockStation** placerad i bagageutrymmet.

* Standard eller tillval beroende på säljande land.

** Tillbehör: med laddningsstationen, som är integrerad i bagageutrymmet, kan man förvara, fästa och ladda e-Bike eF01 under körning.

*** Tillbehör: en hopfällbar elcykel från PEUGEOT, tillgänglig från juni 2017.

ETT MILJÖVÄNLIGT NÖJE

Designen hos nya PEUGEOT 5008 SUV har optimerats genom lättare chassi, kaross och utrustningar för att stärka säkerheten och körglädjen. Tillsammans med de högpresterande PureTech- och BlueHDi-motorerna* och den automatiska växellådan EAT6, öppnar Peugeot upp för en ny era av effektivare SUV:ar.

*Enligt EU-typgodkännande:

 Stadskörning: 4,5 -7,8 l/100 km – Utsläpp av CO₂ 116 -  177 g/km

Landsvägskörning: 3,8 - 5,3 l/100 km – Utsläpp av CO₂ 99 - 121 g/km

Blandad körning: 4,0 - 6,1 l/100km – Utsläpp av CO₂ 105 - 140 g/km

EXTERIÖR DESIGN

EN DJÄRV DESIGN

Nya PEUGEOT 5008 SUV imponerar redan vid första ögonkastet med sina moderna linjer. Den sportiga upphöjda karossen, de stora hjulhusen, skulpterade aluminiumfälgar, dekordetaljer i krom, takrails i aluminium* och Black Diamond taket** framhäver på ett elegant sätt modellens generösa dimensioner.

 * Från Active.

** Tillval eller inte tillgänglig beroende på version

EN FRONT DESIGNAD FÖR DET OFÖRUTSEDDA

I frampartiet ger ljussignaturen och den lätt kurvade formen på strålkastarna en intensiv look. Finishen på den vertikala grillen med det kromade rutmönstret tillsammans med stora luftintag i fronten understryker det tuffa temperamentet hos nya PEUGEOT 5008 SUV. 

BAKPARTIET – PÅ JAKT EFTER PERFEKTION

Den aerodynamiska formen på den sluttande bakrutan ger en extra touch till den sportiga designen. De tre LED-ljusen i form av klor, som är tända dag som natt, är integrerade i den svarta dekorlisten och skapar en unik signatur för nya PEUGEOT 5008 SUV.

INTERIÖR DESIGN

FINA DETALJER

Moderna material, detaljer i krom, läder och textil... Den eleganta och moderna kupén i nya PEUGEOT 5008 SUV innebär att du alltid kommer att få en högkvalitativ upplevelse oavsett vilken version du väljer.

FLEXIBILITET

ETT NYTT SÄTT ATT SE PÅ VOLYM

Dela en oförglömlig resa tillsammans med andra och ändra inredningen i din nya PEUGEOT 5008 SUV så att upp till 7 personer* får plats. Det finns tre separata och modulerbara säten i rad två. Du kan även lägga till en tredje rad med två säten som kan fällas ihop och tas ut.

ETT STORT BAGAGEUTRYMME

Anpassa din nya PEUGEOT 5008 SUV enligt dina behov och utnyttja den stora lastkapaciteten i bagageutrymmet. Bakluckan med handsfree-funktion* innebär att du kan öppna bakluckan genom att endast göra en enkel rörelse med foten under den bakre stötfångaren.

Den nya PEUGEOT 5008 SUV har många möjligheter genom sin ovanligt låga lasttröskel, en lastvolym på upp till 2 150 liter**. Man kan också fälla passagerarsätets ryggstöd*** så att man kan lasta föremål på upp till  3,20 meter.

*Tillval eller inte tillgänglig beroende på version.

** Volym baserat på 5-sätes versionen (VDA-standard).

** *I Active (med tillvalet lädersäten) och i Allure.

FRIHET UTAN ANSTRÄNGNING

Funktionell och anpassningsbar – den nya PEUGEOT 5008 SUV är full med praktiska utrustningar för att göra livet lättare ombord: uttag*, solskydd*, hyllor*, krokar, mugghållare och många förvaringsutrymmen.

* Standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version

PEUGEOT I-COCKPIT®

INTUITIV KÖRGLÄDJE

Körglädjen tas till en ny nivå med den smidiga ratten i exklusivt läder*. Tillsammans med den automatiska växellådan med elektrisk impulsstyrd växelväljare**, kommer du uppleva en unik och humörhöjande körupplevelse.

* Från Active.
** Beroende på version.

EN STARK KÖRUPPLEVELSE

Låt dina känslor inspireras och få en unik körupplevelsee inuti den nya Peugeot i-Cockpit® som är 100 % high-tech. Tack vare den digitala och anpassningsbara head up-instrumentpanelen och den kapacitiva pekskärmen på 8'', har du tillgång till viktig information utan att behöva titta bort från vägen.

* Standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version.

HJÄLP PÅ DIN RUTT

Kör med ett lugnt sinne tack vare det nya uppkopplade 3D navigationsssystemet* med röststyrning. TomTom-tjänsterna visar all viktig information om rutten i realtid.

 * Standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version och land.

ALLT ÄR UPPKOPPLAT

Med Mirror Screen* kan du få upp och använda kompatibla appar på den 8’’ kapacitiva pekskärmen** och samtidigt ladda din smarttelefon*** på mittkonsolen.

Standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version. Mirror Screen-funktionen använder din smarttelefons dataabonnemang, förutsett att telefonabonnemanget med din operatör innehåller internetåtkomst. Anslut din smarttelefon till din Peugeot med en USB-sladd och du är redo! Mirror Screen fungerar via Android Auto (Android-telefoner efter att ha laddat ner Android Auto-appen, när bilen är helt stillastående), via Apple CarPlay™ (iOS-telefoner) eller via MirrorLink®-teknik (smarttelefoner kompatibla med MirrorLink®). Endast certifierade Android Auto-, Apple Carplay™- och MirrorLink®-appar kommer att fungera när bilen är stillastående, av säkerhetsskäl, eller under körning beroende på situationen. Vissa appar är avgiftsbelagda. Du kan använda röststyrning för Android Auto och Apple CarPlay™. Mer information finns på http://www.peugeot.se/personbilar/mirrorscreen.html

** Standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version.

 *** Standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version eller land – Laddning via induktion för enheter kompatibla med Qi-normen.

INTERIÖR KOMFORT

SE VÄGEN PÅ ETT ANNAT SÄTT

Med det stora panoramaglastaket* och de stora rutorna, kan du få ett unikt ljusinsläpp i nya PEUGEOT 5008 SUV. Låt dig omslutas av sätena med flerpunktsmassage* för ännu behagligare resor.

*Tillval eller inte tillgänglig beroende på version.

VÄCK DINA KÄNSLOR

Njut av de unika materialen i kupén såsom exklusivt läder* och inslag av matt krom. Med PEUGEOT i-Cockpit® Amplify** kan du anpassa den interiöra miljön efter tycke och smak genom att ändra komfortbelysningens ljusstyrka, displayernas färg och välja en av flera behagliga dofter integrerade i kupén. 

* Från Active.

** Tillval eller inte tillgänglig beroende på version.

HI-FI LJUDSYSTEM

Njut av ett premiumljud i världsklass genom HiFi-systemet från Focal®* med 10 inbyggda högtalare.

*Tillval eller inte tillgänglig beroende på version.

VÄGEGENSKAPER

5 STJÄRNOR I EURO NCAP

Nya PEUGEOT 5008 SUV har fått 5 stjärnor i Euro NCAP-testen under 2017*, vilket är det bästa testresultatet.

* Euro NCAP är det europeiska testprogrammet för nya bilar (European New Car Assessment Programme).

KONSTRUKTION

Tack vare EMP2-bottenplattan och dess kända dynamiska kvaliteter, har PEUGEOT 5008 SUV en perfekt balans mellan komfort och väghållning utan motstycke i C-SUV-segmentet. EMP2-bottenplattan har även en liten vändradie för att underlätta dina manövrar.

EN FANTASTISK KÖRGLÄDJE

Smidig och lättmanövrerad – nya PEUGEOT 5008 SUV har dynamiska köregenskaper och en ljudkomfort i toppklass. De högeffektiva BlueHDi-, och PureTech-motorerna** tillsammans med automatlådan EAT6 av senaste generationen, den elektriska servostyrningen och den reducerade vikten, ger nya PEUGEOT 5008 SUV en exemplarisk väghållning och en stor portion körglädje.

*Beroende på version.

**Enligt EU-typgodkännande:

 Stadskörning: 4,5 - 7,8 l/100 km – Utsläpp av CO₂ 116 - 177 g/km

Landsvägskörning: 3,8 - 5,3 l/100 km – Utsläpp av CO₂ 99 - 121 g/km

Blandad körning: 4,0 - 6,1 l/100km – Utsläpp av CO₂ 105 - 140 g/km

MOTORER OCH VÄXELLÅDOR

BLUEHDI DIESELMOTORER

Dieselmotorerna BlueHDi Euro6* i nya PEUGEOT 5008 SUV är en kombination av höga prestanda och låga utsläppsnivåer. Genom att kombinera SCR-teknik (Selectiv Catalytic Reduction) med FAP (partikelfilter med tillsatsmedel), kan BlueHDi-motorerna minska bränsleförbrukningen, begränsa utsläppen av CO2 till 105 - 125 g/km, reducera kväveoxidutsläppen (NOx) med upp till 90 % och förbränna små partiklar med upp till 99,9 %.

* I enlighet med EU-typgodkännande:

Stadskörning (l/100 km): 4,5 - 5,6 – Utsläpp av CO2 (g/km): 116 - 145

Landsvägskörning (l/100 km): 3,8 - 4,4 – Utsläpp av CO2 (g/km): 99 - 115

Blandad körning (l/100 km): 4,0 - 4,8 – Utsläpp av CO2 (g/km): 105 - 125

PURETECH BENSINMOTORER

De trecylindriga PureTech Euro6-bensinmotorerna* i nya PEUGEOT 5008 SUV har större verkningsgrad tack vare deras reducerade vikt och dimension. De ger en unik körkomfort och höga prestanda utan att ge avkall varken på driftsäkerhet eller styrka. 1,2 l PureTech 130-motorn, som utsågs till årets motor i sin kategori under 2016, har utsläppsnivåer från 115 g CO2/km. Motorn kan även kombineras med den nya EAT6 automatiska växellådan.

* I enlighet med EU-typgodkännande:

Stadskörning (l/100 km): 6,0 - 6,4 – Utsläpp av CO2 (g/km):  139 - 148

Landsvägskörning (l/100 km): 4,3 - 4,9 – Utsläpp av CO2 (g/km): 99 - 113

Blandad körning (l/100 km): 5,0 - 5,5 – Utsläpp av CO2 (g/km): 115 - 127

EAT6 AUTOMATISK VÄXELLÅDA

Nya PEUGEOT 5008 SUV finns att få med den nya sexstegade automatlådan EAT6 (6-växlad Efficient Automatic Transmission). Tillsammans med motorerna 1,2 l PureTech 130, 1,6 l THP 165, 1,6 l BlueHDi 120 och 2,0 l BlueHDi 180, ger denna moderna automatiska växellåda en körkomfort på bästa nivå.

Växellådan har Quickshift-teknik och en ny impulsstyrd elektrisk växelväljare, som gör att växlingarna sker snabbare och oerhört smidigt, samt ger en unik användarkomfort. Med Sport-läget får du ännu högre reaktionshastighet och dynamik.

FÖRSTÄRKT DRIVFÖRMÅGA

UTVIDGA DINA HORISONTER

Kör på utmanande vägar med Advanced Grip Control* och de särskilda ‘Mud & Snow’** däcken monterade på 18" aluminiumfälgar med exklusiv design. Du väljer enkelt läge med vridreglaget placerat på mittkonsolen och hjulens väggrepp anpassar sig direkt även till de svåraste vägförhållandena.  

*Tillval eller inte tillgänglig beroende på version

**Lera och Snö.

RÖRELSEFRIHET

Koncentrera dig på bilens kurs och låt Hill Assist Descent Control (HADC)-funktionen sköta körningen av bilen. Systemet har sitt ursprung i fyrhjulsdriftvärlden och är en del av Advanced Grip Control* -paketet och reglerar automatiskt bilens hastighet och ser till att bilen är under full kontroll i kraftiga lutningar**. 

*Tillval eller inte tillgänglig beroende på version

** Funktionen är aktiv när bilens hastighet är lägre än 30 km/h och lutningen är minst 5 %.

SÄKERHET

100 % HÖGTEKNOLOGISK SÄKERHET

Nya PEUGEOT 5008 SUV har förstklassig säkerhetsutrustning som standard: ett optimerat chassi för att ta upp energin vid kollisioner, sex krockkuddar, ABS-bromsar, Active Safety Brake, ESP…. För att hjälpa dig att förutsäga din färdväg har nya PEUGEOT 5008 SUV en multifunktionskamera högt upp på vindrutan*, tolv ultraljudssensorer*, en radar* och två videokameror med 180°-vy*.

* Standard, tillval eller inte tillgänglig beroende på version och land.

LEV I FRAMTIDEN NU

Den senaste generationen av körhjälpsystem stöttar dig under varje kilometer på din resa: detekteringssystem av hastighetsskyltar, automatisk nödbromsning (Active Safety Brake) med kollisionsvarnare (avståndsvarnare)*, filhållningsassistent*, aktivt dödavinkelvarnarsystem*, trötthetsvarnare*, adaptiv farthållare med Stop-funktion* m.m.