Searching Inventory...

Peugeot 508 Sedan

PEUGEOT 508 SEDAN

Peugeots stora familjebil finns nu i en helt ny version. Med ett mer självsäkert yttre och fler och bättre tekniska lösningar i förarmiljön kan bilen bjuda på en helt enastående körupplevelse.

DESIGN SOM STICKER UT

Nya Peugeot 508 har en stil som är både självsäker och modern. Siluetten är tydligare markerad med en ny motorhuv med mer horisontell design och en ny vertikal grill med Peugeotlejonet väl synligt i mitten. Samtidigt ger de omdesignade bakre stötfångarna en kraftfullare och mer stabil känsla. Sprängfylld med kraft och med en modern utstrålning drar nya Peugeot 508 åt sig beundrande blickar var den än kör.

EN ENASTÅENDE KÖRUPPLEVELSE

Väl på plats i nya Peugeot 508 upptäcker du genom bilens fantastiska väghållning vad Peugeots ledande tekniska expertis betyder i praktiken. Du kommer även att älska prestandan i de nya högeffektiva BlueHDi-motorerna. I den bensindrivna versionen sitter den nya Euro 6-motorn e-Turbo 165 med manuell växellåda och Stop&Start-funktion. Dessa nya motorer, tillsammans med specialutvecklade komponenter som förbättrar kontakten mellan bilen och vägen, ger en oförglömlig körupplevelse.

TEKNIK SOM IMPONERAR

De använda materialen och den omsorg och noggrannhet som lagts ned på alla detaljer inne i kupén på nya Peugeot 508 bidrar både till din komfort och till den härligt lyxiga känslan.

Varje enskild detalj har tagits fram med syfte att underlätta din körning. Head-up-displayen, backkameran, döda vinkel-övervakningen och navigationshjälpen kan alla aktiveras via den stora 7"-pekskärmen och ger dig en bättre säkerhet på vägen än någonsin förr.

EXTERIÖR DESIGN

Peugeot 508 har en lockande design som är snygg, elegant och utstrålar kraft och energi.

DESIGN SOM STICKER UT

Den moderniserade designen har en ny vertikal grill med Peugeotlejonet i mitten och en ny och mer horisontell motorhuv. Ljussignaturen har också förbättrats med användning av LED-teknik i alla lampor.

UTSTRÅLAR STYRKA OCH KRAFT

Fronten har byggts om helt och hållet för att utstråla mer kraft och personlighet och har en ljussignatur som accentueras genom användningen av LED-teknik, vilket ger bilen ett mer uttrycksfullt utseende – ett formspråk som omedelbart säger ”Peugeot”.

SJÄLVSÄKER OCH LOCKANDE

DEN nya designEN HOS Peugeot 508 märks även baktill med omdesignade stötfångare samt nya baklyktor med ledljus i form av tre lejonklor. Designen väcker uppmärksamhet och ger nya Peugeot 508 en modern och teknologisk framtoning.

EN ENASTÅENDE KÖRUPPLEVELSE

Väl på plats i nya Peugeot 508 upplever du bilens fantastiska väghållning. Med komponenter som förbättrar kontakten mellan bilen och vägen, tillsammans med de nya BlueHDi-, HYbrid4- eller bensinmotorerna, får du en helt oförglömlig körupplevelse.

Och om du väljer Peugeot 508 GT blir upplevelsen verkligen helt enastående. Bilens sofistikerade yttre återspeglar den avancerade konstruktionen med eleganta linjer som förstärks av de bakre stötfångarna med krompläterade dubbla avgasrör som en snygg detalj och de exklusiva fälgarna. GT-versionen har även dubbla triangellänkar fram vilket ger en mycket stabil kaross och väldigt goda köregenskaper.

INTERIÖR DESIGN

Kupén i Peugeot 508 har allt designats för att ge föraren konstant körglädje och passagerarna en avkopplande miljö.

VERKLIG KOMFORT

Interiören i nya Peugeot 508 har tagits fram med största omsorg för att ge alla i bilen maximal komfort. Kupén är lika rymlig som den är elegant och det finns gott om utrustning och funktioner för att öka nöjet för alla som färdas i bilen.

LÅS UPP OCH STARTA UTAN NYCKEL

Tack vare keylessfunktionen (med elektronisk nyckel) går Peugeot 508 väldigt lätt att låsa upp och starta. Den vanliga mekaniska nyckeln har ersatts av en elektronisk nyckel som du kan ha i fickan eller väskan. Det räcker att du rör vid handtaget för att låsa upp eller låsa dörrarna. När du satt dig kan du starta eller stänga av motorn genom att helt enkelt trycka på knappen Start/Stop.

NOGGRANNHET I DETALJERNA

Den eleganta designen hos nya Peugeot 508 märks in i minsta detalj. När du sätter dig i bilen omges du av en exklusiv interiör som är framtagen för komfort och ren njutning. Så fort du ser den tekniskt avancerade förarplatsen, med head-up-display i färg, den stilfulla instrumentpanelen och 7”-pekskärmen, känner du dig genast lugn och avslappnad.

Runt omkring dig ser du detaljer, dekorationer och säten med de finaste material – en sofistikerad blandning av krom, blänkande och matta svarta ytor och läderBilsäten i läder och andra materialett tydligt bevis för att nya Peugeot 508 har en fin känsla för elegans.

LUFTKONDITIONERING MED FYRA ZONER

Utöver automatisk klimatanläggning med två zoner kan Peugeot 508 även erbjuda klimatanläggning med fyra zoner. På så sätt kan alla i bilen välja önskad temperatur för just sin del av bilen – för individuell och maximerad komfort.

BAGAGELUCKA

Bagageluckans lasttröskel på nya Peugeot 508 sedan har sänkts för att öka bekvämligheten. Det generösa bagageutrymmet på 545 liter (515 dm3 VDA) kan ökas till 1 581 liter (1 381 dm3 VDA) genom att baksätena fälls ned. Och extra förvaringsutrymmen under bagagerumsmattan ger ytterligare lastkapacitet på 48 liter (42 dm3 VDA).

BILKLÄDSEL

För klädseln finns en mängd olika tyger och lädermaterial att välja bland.t.

 • Drop Tramontane (tyg)
 • Cocher Tramontane (tyg)
 • Cocher Guérande/Tramontane (tyg)
 • Nervuron Aries (tyg)
 • Marston Tramontane (halvläder)
 • Marston Tramontane (halvläder)
  med röda sömmar
 • Tramontane Claudia (läder)
 • Beige Aries Claudia (läder)
 • Brown Cohiba Nappa (läder)
 • Tramontane Nappa (läder)
 • Tramontane Nappa (läder)
  med röda sömmar

TEKNIK

Nya Peugeot 508 levereras med de senaste bensin- och dieselmotorerna. Bilen har även fantastiska kommunikationsmöjligheter med uppkopplade tjänster och navigationshjälpmedel lätt tillgängliga via 7"-pekskärmen.

BlueHDi-TEKNIK

BlueHDi är namnet på Peugeots Euro 6-dieselmotorer. Tekniken reducerar utsläppen av NOx (kolmonoxid) drastiskt – med mer än 90% – minskar utsläppen av koldioxid och ökar bränsleeffektiviteten samtidigt som utsläppen av partiklar praktiskt taget elimineras (99,9%).

Med koldioxidutsläpp på endast 105 g/km är 2,0 litersmotorn BlueHDi 150 en av de bästa i sin klass. 2,0 litersmotorn finns också i versionen BlueHDi 180 EAT6 med koldioxidutsläpp på 111 g/km – vilket är ett av de bästa förhållandena mellan effekt och bränsleförbrukning som finns i den här klassen.

BENSINMOTOR 1.6 THP 165 S&S

Med nya Peugeot 508 lanseras en ny Euro 6-motor: e-Turbo 165 med Stop & Start-teknik. Den nya motorn släpper endast ut 129 g koldioxid per kilometer.

SMEG+-PEKSKÄRM

Med pekskärmen SMEG+ ligger nya Peugeot 508 i frontlinjen för avancerad uppkoppling och digital teknik. Den högupplösta pekskärmen har massor av unika funktioner där användare på olika sätt kan använda bilens multimedia-, navigations-, telefon- och uppkopplingsmöjligheter.

ARKAMYS-LJUDSYSTEM OCH JBL HIFI-PAKET

Det digitala ljudbehandlingssystemet Arkamys är monterat som standard på nya Peugeot 508, vilket ger en bra och balanserad ljudmiljö. Ljudet placeras i nivå med vindrutan för bästa möjliga ljudbild.

För ännu bättre ljud finns som tillval även ett HiFi-paket från JBL.i med tio högtalare och en förstärkare på 500 W.

SÄKERHET

Intelligenta och innovativa nya Peugeot 508 har gott om utrustning och funktioner för ökad säkerhet och en tryggare körning.

BACKKAMERA

Backkameran aktiveras automatiskt när backen läggs i. Med hjälp av kameran kan föraren se sina manövrer på den stora pekskärmen, vilket gör det säkrare och enklare att parkera.

PARKERINGSSENSORER OCH DÖDA VINKELN-ÖVERVAKNING

Parkeringssensorerna fram och bak hjälper med ljud och grafik föraren att hålla avståndet mellan bilen och andra föremål. Tack vare fyra sensorer på de främre och bakre stötfångarna kan döda vinkel-övervakningen varna i tid om ett annat fordon ligger i döda vinkeln medan bilen körs. En orange lysdiod på den ena sidospegeln uppmärksammar föraren.

HEAD-UP-DISPLAY I FÄRG

Med hjälp av denna funktion får du viktig information om körningen utan att behöva ta ögonen från vägen – för största möjliga vägsäkerhet. Head-up-displayen ger dig viktig information (i färg) på en utfällbar panel i ditt synfält, vilket gör att du hela tiden kan se din hastighet och instruktionerna från farthållaren och navigationssystemet.

EXTRA BELYSNING

När hel- eller halvljuset används och bilen kör långsammare än 40 km/h lyser de främre dimstrålkastarna upp insidan av kommande kurvor. Denna extra belysning är särskilt användbar vid körning i stadstrafik, vid korsningar, på mycket kurviga vägar och vid parkering.

ELEKTRONISK PARKERINGSBROMS

Den elektriska parkeringsbromsen kombinerar två funktioner: den aktiveras automatiskt när motorn stannar (även vid motorstopp) och den lossas automatiskt när bilen accelererar. Funktionen Hill Assist, som används tillsammans med den elektriska parkeringsbromsen, håller kvar bromsen en kort stund (två sekunder) när fordonet står i en sluttning.

ESP

Tack vare ESP-systemet lyckas Peugeot 508 kombinera en utmärkt väghållning med en hög aktiv säkerhetsnivå. I systemet ingår en mängd olika funktioner: Låsningsfria bromsar (ABS), antispinnreglering (ASR), elektronisk bromskraftsfördelning (EBV och CBC), nödbromshjälp (EBA), motorsläpmomentreglering (MSR) och ITC som hjälper föraren att optimera körningen vid dåligt väggrepp.

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot Connect-enheten tar hand om dig om en olycka skulle inträffa. Den ringer ett nödsamtal ifall krockkuddarna eller de pyrotekniskt aktiverade bältessträckarna utlöses. Du kan även göra ett manuellt nödsamtal med hjälp av SOS-knappen på instrumentpanelen. Bilen lokaliseras då och räddningstjänsten skickas genast dit.

KROCKKUDDAR

I händelse av en kollision finns det sex krockkuddar för att öka säkerheten för dem som färdas i bilen: två krockkuddar fram, två främre sidokrockkuddar och två främre och bakre krockgardiner.

TEKNISK INFORMATION

BENSINMOTOR 1.6 THP 165 S&S

Med nya Peugeot 508 lanseras en ny Euro 6-motor: e-Turbo 165 med Stop & Start-teknik. Den nya motorn släpper endast ut 129 g koldioxid per kilometer.

BlueHDi-MOTORER

BlueHDi är namnet på Peugeots Euro 6-dieselmotorer. Tekniken reducerar utsläppen av NOx (kväveoxider) drastiskt – med mer än 90% – minskar utsläppen av koldioxid och ökar bränsleeffektiviteten samtidigt som utsläppen av partiklar praktiskt taget elimineras (99,9%).

Med koldioxidutsläpp på endast 105 g/km är 2,0 litersmotorn BlueHDi 150 en av de bästa i sin klass. 2,0 litersmotorn finns också i versionen BlueHDi 180 EAT6 med koldioxidutsläpp på 111 g/km – vilket är ett av de bästa förhållandena mellan effekt och bränsleförbrukning som finns i den här klassen.

AUTOMATVÄXELLÅDAN EAT6

Nya Peugeot 508 levereras med en manuell växellåda med sex växlar eller med den nya EAT6-automatväxellådan med sex växlar.