Searching Inventory...

Peugeot Expert

PEUGEOT EXPERT

Den nya skåpbilen Peugeot Expert har många styrkor tack vare den nya bottenplattan, utformad för att underlätta för dig i din yrkesverksamhet och uppfylla alla dina krav. Tack vare de moderna motorerna får du alltid god körkomfort och hög prestanda.

EXPERT-SERIEN ANPASSAS EFTER VARJE YRKE

Med sin kraftfulla design uttrycker nya Peugeot Expert sin rättframhet, robusthet och modernitet. Upptäck de tre tillgängliga längderna, varav en kompaktversion på endast 4,60 meters längd i grundutförande.

Och för att ännu bättre kunna uppfylla dina yrkesmässiga behov finns Peugeot Expert tillgänglig i flera versioner: skåpbil, dubbel-hytt, chassi, påbyggnationer och kombi med upp till nio platser.

STADSKÖRNING UTAN BEGRÄNSNINGAR

Med kompaktversionen på 4,60 m kan du på ett smidigt sätt köra i stadsmiljö. Bilens utformning är särskilt anpassad efter stadskörning.

Du kan förlita dig på bilens styrka. Kompaktversionen av Peugeot Expert erbjuder en lastvikt på upp till 1310 kg och en nyttovolym på 5,1 m3 och 3,32 m i nyttolängd.

Peugeot Expert är även anpassad efter parkeringsbegränsningar: på samtliga versioner möjliggör den begränsade höjden på 1,90 m parkering på platser med begränsad tillgänglighet

STÖRRE MODULARITET FÖR ÖKAD PRODUKTIVITET

Den nya skåpbilen PEUGEOT Expert där allt är noga genomtänkt, är utrustad med en lucka i Moduwork-mellanväggen. Den gör det möjligt att rymma last på upp till 4 m längd på ett plant golv och samtidigt ha kvar två platser fram. Dra nytta av en nyttovolym på 6,6 m3 och av skjutdörren med handsfree-funktion. Tack vare den här innovativa funktionen, lastar du i och ur dina varor på ett enkelt sätt.

NYA GENERATIONENS BOTTENPLATTA FÖR ÖKAD EFFEKTIVITET

PEUGEOT Expert presenterar sin nya bottenplatta, anpassad efter modulplattformen EMP2i. Med en hög nivå av körkomfort, kvalitet och effektivitet, kan den rymma en nyttolast på upp till 1400 kg.

Med PEUGEOT Expert kan du upptäcka en anmärkningsvärd körkomfort, tack vare BlueHDi-motorerna på 95 till 180 hk och 400 Nm, kopplade till den nya automatiska EAT6-växellådan.

Dessutom kan du dra nytta av den lägsta förbrukningen och de lägsta utsläppen (l/100km): 5,5 till 6,0 – Utsläpp av CO2 (g/km): 143 till 160. Förbrukning vid landsvägskörning (l/100km): 4,9 till 5,2 – Utsläpp av CO2 (g/km): 127 till 141. Förbrukning vid blandad körning (l/100km): från 5,1 till 5,9 – Utsläpp av CO2 (g/km): 133 till 148 i segmentet som en konkurrenskraftig driftskostnad med ett serviceintervall från 40 000 km eller 2 år.

DESIGN & KOMFORT

Tecken på styrka och uttrycksfullhet – de flytande linjerna hos Peugeot Expert ger en antydan om en rymlig och funktionell interiör.

EXTERIÖR DESIGN

Med sin kraftfulla design ger Peugeot Expert uttryck för robusthet och elegans. Det råder harmoni mellan proportionerna för den främre sektionen, förarplatsen och lastutrymmet. De rena linjerna förstärker den flytande och moderna silhuetten samtidigt som den nya högt placerade vertikala kylargrillen förstärker intrycket av skåpbilen, som kan kännas igen vid första ögonkastet. Slutligen finns PRO+, främre och bakre stötfångare lackerade i bilens färg, ljussignatur i LED, dimstrålkastare, backspegelkåpor, infärgade dörrhandtag och sidolister. och bilens ljussignatur i LED som ger lite extra elegans till ditt företag.

KOMFORTABEL INTERIÖR

Invändigt i skåpbilen Peugeot Expert kan du i all bekvämlighet spela kort medan föraren kör. Trappsteget gör det lätt att kliva upp och sätta sig de upphöjda sätena, som ger dig utmärkt utsikt över vägen. Den funktionella och ergonomiska förarplatsen erbjuder dig en körposition lik den i personbilar med en rad tillgängliga förvaringsutrymmen. Sätt dig vid ratten och få en ny körupplevelse, tack vare head-up-displayen och ett stort utbud av körhjälpmedel.

I Peugeot Expert, kan det svängbara bordet från Moduwork vikas ut med det mittre armstödet och göra det möjligt för dig att omvandla förarplatsen till mobilt kontor; vilket är såväl ergonomiskt som praktiskt. Stödet för smarttelefoner med integrerad laddningskabel och hållare för surfplatta. Hållaren för surfplattan är avsett för format upp till 11". Laddningen av surfplattan sker via det lättåtkomliga USB-uttaget fram. på instrumentbrädan, gör att du kan ha dina digitala verktyg väl synliga och inom räckhåll.

UPPKOPPLING

Du kan på ett mycket enkelt sätt underlätta dina resor, genom att använda den nya generationens 3D-navigering som är uppkopplad och utrustad med röstigenkänning. Navigeringssystemet omfattar uppkopplade tjänster och trafikinformation i realtid från TomTom Traffic.

Med funktionen MirrorScreen*, ansluter du din smarttelefon via USB-porten på instrumentbrädan. Dina applikationer visas och kan användas direkt på 7" pekskärmen.

*Endast applikationer som är godkända för MirrorLink®, Apple CarPlayTM eller Android Auto fungerar när bilen står stilla eller under körning beroende på deras funktionalitet. Under körning är vissa funktioner i de berörda applikationerna inaktiverade. Vissa typer av innehåll som kan vara tillgängligt kostnadsfritt i din smarttelefon kräver en betalprenumeration för motsvarande applikation godkänd för MirrorLink®, Apple CarPlayTM. Mirror Screen-funktionen styrs via MirrorLink®-teknologi när det gäller telefoner av typen Android, Blackberry och Windows Phone, kompatibla med MirrorLink®, av Apple CarPlayTM när det gäller iOs-telefoner, under förutsättning att du har ett telefonabonnemang som innefattar internetåtkomst via operatören. Nya smarttelefoner utrustas med dessa tekniker efter hand som de utvecklas.

LASTNING

Moduwork-konceptet

Med Moduwork-sätet erbjuder den nya skåpbilen Expert en utmärkt modulerbarhet så att du kan dra nytta av lediga platser. Sidopassagerarsätet kan lyftas uppåt och frigöra en plats med plant golv.

Den stora praktiska luckan på mellanväggen kan öppnas och öka längden upp till 4 meter för transport av långa föremål. Slutligen kan din Peugeot Expert omvandlas till mobilt kontor när du önskar: det mittre armstödet fälls ner och avslöjar ett mycket praktiskt svängbart bord.

SKJUTDÖRRAR MED HANDSFREE-FUNKTION

Med sidoskjutdörrarna med handsfree-funktion, kan du med en enkel fotrörelse under hörnet på den bakre stötfångaren låsa upp Peugeot Expert och öppna sidoskjutdörren från den sida där du står. Samma manöver gäller för att stänga dörren och låsa bilen när du ska gå därifrån. Med famnen full, behöver du inte ställa ifrån dig någonting på marken. Det räcker att du bär den elektroniska nyckeln i fickan.

RYMLIG INTERIÖR

Den nya skåpbilen Peugeot Expert har kompakta yttre dimensioner och en maximal lastkapacitet, som inte påträffas någon annanstans i segmentet. Baktill är förlängda skåpbilar och hytter utrustade med 50/50-svängdörrar som kan ha glasrutor med eluppvärmning och torkare. Som alternativ är ett rullskydd tillgängligt som tillval. Eftersom svängdörrarna kan öppnas i 250° tas inget av körbanan i anspråk vid i och urlastning. Den finns i versionen Lång utan avvikelser med öppning av sidoskjutdörrarna.

KOMFORTMELLANVÄGG

Den specialanpassade komfortmellanväggen tillverkad av slittålig ABS-plast är speciellt framtagen för att ge optimal körkomfort och extra utrymme för föraren. Komfortmellanväggen är även extra ljuddämpande och har en stor genomsiktsruta för kontroll av lasten.

Med den smarta öppningsbara lastluckan kan du utnyttja hela bilens nyttolängd som tillsammans med den smarta funktionen Moduwork är upp till 4 026 mm.

PROFFSIG FÖRVARING

Som tillval kan man få lastutrymmet inklätt (väggar och golv) med slitstarkt plastlaminat inklusive nedsänkta plastkoppar för lastöglorna. Skåpbilen Peugeot Expert är även utrustad med laststopp. Den isolerade mellanväggen med glasrutor, som alternativ till en standardmellanvägg, skapar en större ljud- och värmeisolering för ökad komfort, och dessutom garanteras säkerheten för alla som befinner sig i bilen. För förarens ergonomi och bekvämlighet finns ett reglage på mellanväggen avsett för höjdjustering av förarsätets ryggstöd.

TEKNIK & SÄKERHET

AVLÄSNING AV SKYLTAR

Den multifunktionella kameran känner igen hastighetsskyltar och informerar dig om den aktuella hastighetsbegränsningen i kombination med/eller på head-up-displayen. Den avlästa hastigheten föreslås som rekommenderat värde för din farthållare eller fartbegränsare, om den är aktiverad.

BACKKAMERA

Backkameran med 7" pekskärm beroende på version. aktiveras automatiskt när backväxeln läggs i. Den erbjuder ett flygfoto i 180° över backzonen för din skåpbil och dess omgivning. Backvyn innehåller linjer för guidning som följer med när du svänger med ratten. Vid förekomst av eventuella hinder bakom bilen, utför systemet automatiskt en inzomning, som kompletteras av andra vyer genom några enkla kommandon.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Active Safety Brake är ett automatiskt nödbromssystem vid detektering av en överhängande risk för kollision. Kameran och radarn detekterar fasta eller rörliga hinder. Då inbromsning inte sker eller vid otillräcklig inbromsning av föraren, iscensätter systemet en inbromsning i förarens ställe. Det bidrar till att undvika kollision om du kör i en hastighet som är lägre än 30km/h, eller att minska effekterna därav genom att sänka kollisionshastigheten.

AUTOMATISK VÄXLING TILL ELLER FRÅN HELLJUS

Systemet är aktiverat på natten. Systemet växlar automatiskt över från helljus till halvljus och omvänt när andra fordon detekteras av kameran.

AIRBAGS

Skåpbilen Peugeot Expert är utrustad med fyra airbags:

 • Två främre airbags för att skydda huvud och överkropp på föraren och passageraren vid en eventuell frontalkrock
 • Två sidoairbags vid framsätet  för att skydda föraren och passageraren fram vid eventuell sidokrock

TEKNISK INFORMATION

Dimensioner

BlueHDi

BLUEHDI-MOTORER

De nya BlueHDi-motorerna erbjuder förbättrad körkomfort, optimerad förbrukning och minskade utsläpp av CO2. Den högpresterande motorn BlueHDi 180 EAT6 är kopplad till en 6-växlad automatisk växellåda med Quickshift-teknologi. Snabbare växling, utmärkt fluiditet, hög nivå av användarvänlighet och minskade utsläpp av CO2. De nya BlueHDi-motorerna har allt!

Lista över tillgängliga BlueHDi-motorer:

 • 1,6L BlueHDi 95 BVM
 • 1,6L BlueHDi 95 S&S ETG6
 • 1,6L BlueHDi 115 S&S BVM6
 • 2,0L BlueHDi 120 BVM6
 • 2,0L BlueHDi 120 S&S BVM6
 • 2,0L BlueHDi 180 S&S EAT6

BLUEHDI-TEKNIK

BlueHDi-tekniken avslöjar ett unikt avgassystem bestående av ett additivt partikelfilter och ett efterbehandlingssystem: SCR (Selective Catalytic Reduction). Denna innovation möjliggör snabbare tändning, efter att bilen startat, tack vare lågtemperaturdrift.

Den garanterar också:

 • reduktion av halten av NOx (kväveoxider) som släpps ut från motorn med upp till 90 %;
 • eliminering av partiklar till 99,9 %, oberoende av deras storlek och av körförhållandena;
 • optimering av utsläppen av CO2 och optimering av förbrukningen.